Două moldovence, ÎNARMATE, au făcut CALE ÎNTOARSĂ de la Aeroport

aeroport_viza_md

Polițiștii de frontieră din punctul de trecere Aeroportul Internațional Chișinău au depistat, în bagajele de mână a două moldovence, un pistol fără acte de proveniență și 40 de cartușe nedeclarate.

Prima persoană, care urma să scoată din țară o armă și 38 de cartușe, a fost identificată în fluxul de pasageri ai rutei Chișinău – Milano. În timpul controlului specific traversării graniței, polițiștii de frontieră au vizualizat în bagajul de mână a acesteia obiecte suspecte, fapt pentru care au demarat verificări adiţionale. În rezultat, au fost descoperite un pistol de model Brown și o cutie cu 38 de cartușe, pentru care moldoveanca nu dispunea de documente de proveniență sau posesie.

Femeia a declarat inspectorilor controlului de frontieră că pistolul îl deținea cu scop de autoapărare. Moldovencei i-a fost întreruptă călătoria și este cercetată în stare de libertate, arma și cartușele au fost ridicate pentru a fi remise spre expertiză.

O altă conațională, la care poliţiştii de frontieră au descoperit în bagajul de mână 2 tuburi metalice asemănătoare cu cărtuşele de calibrul 9 mm, a declarat că le-a găsit și le păstra ca suveniruri. Și în cazul dat, a fost luată măsura de a nu-i permite deplasarea de mai departe în Turcia, până la stabilirea stării tehnice şi de funcţionare ale acestora.

Pe parcursul anului 2014, angajații Poliției de Frontieră au depistat și ridicat 249 de cartușe și 7 arme, dintre care 5 pneumatice și 2 de foc.

You may also like

Comments are closed.

By