Dodon se laudă: Fracţiunea PSRM s-a întîlnit la Moscova cu Serghei Narîşkin și a semnat un Memorandum cu „Spravedlivaia Rossia”

nariskin1
Fracţiunea parlamentară a PSRM în componenţă deplină s-a întîlnit la Moscova cu Serghei Narîşkin, Preşedintele Dumei de Stat a FR. În cadrul întrevederii au fost puse în discuţie mai multe aspecte legate de colaborarea dintre Republica Moldova şi Federaţia Rusă, situaţia economică şi social-politică din regiune, perspectivele dezvoltării relaţiilor moldo-ruse ş.a.

În mod special au fost examinate instrumentele de colaborare dintre Partidul Socialiştilor şi Duma de Stat a FR pe viitor. Serghei Narîşkin a reiterat faptul că parlamentarii ruşi văd în Partidul Socialiştilor din Moldova un partener de încredere, fiind apreciată autoritatea formaţiunii în rîndul cetăţenilor şi influenţa acesteia în societate, potrivit unui comunicat al PSRM.

Totodată oficialul rus a menţionat că partenerul principal cu care vor fi purtate negocieri de relansare a exportului produselor moldoveneşti pe piaţa rusă va fi comisia parlamentară agricultură şi industrie alimentară, unde PSRM deţine preşedinţia.

Un alt subiect al discuţiilor s-a axat pe stabilirea unor raporturi de cooperare eficiente dintre PSRM şi Duma de Stat în diverse structuri internaţionale cum ar fi OSCE, Asambleia Parlamentară a Consiliului Europei ş.a.

În alt context Președintele Dumei de Stat, Serghei Narîșkin și liderul Partidului Socialiștilor din RM, Igor Dodon au subliniat importanța celebrării în comun a celor 70 de ani de la Victorie și combaterea încercărilor de a rescrie istoria.

Tot astăzi, conform unui comunicat difuzat de PSRM, în incinta Dumei de Stat a FR a avut loc şedinţa comună a fracţiunilor „Spravedlivaia Rossia” din Duma de Stat a FR şi a Partidului Socialiştilor din Parlamentul Republicii Moldova.
IMG_3430
În finalul întrevederii a fost semnat un Memorandum de colaborare în care se menţionează că principalul obiectiv al colaborării între cele două fracţiuni îl constituie „contribuţia la stabilirea unei interacţiuni interparlamentare şi interstatale eficiente, stabilirea unor contacte de lungă durată şi creşterea nivelului de încredere şi colaborare între reprezentaţii organelor legislative ale ambelor state în scopul consolidării relaţiilor reciproc avantajoase între Federaţia Rusă şi Republica Moldova, precum şi între cetăţenii celor după state în diferite domenii ale vieţii social-politice”.

Menționăm că 25 de deputaţi din fracţiunea PSRM întreprind o vizită de lucru de două zile la Moscova.

Vedeți mai jos textul Memorandumului:

Memorandum (1)

You may also like

Comments are closed.

By