Dodon îl desființează pe Voronin! Jumătate din fracțiunea PCRM e a lui Filat și Plahotniuc

a

Liderul socialiștilor, Igor Dodon susține că PLDM, PD, şi PCRM se tem de alegeri anticipate. Cele trei partide au obţinut aceste rezultate pentru că oamenii aveau anumite speranţe, iar alegerile anticipate ar fi periculoase pentru ele.

Igor Dodon afirmă că sunt foarte periculoase alegerile anticipate şi pentru comunişti. Comuniştii vor pierde susținerea populației în condițiile în care vor să formeze o majoritate parlamentară cu partidele proeuropene, partide şi lideri pe care i-au numit hoţi, bandiţi, contrabandişti pe parcursul ultimilor cinci ani.

Socialistul de de părere că orice coaliţie care va fi formată nu va face situaţiei. „Sunt convins de acest lucru. Pentru că Vlad Filat, Vlad Plahotniuc, Vladimir Voronin (îl las pe Mihai Ghimpu la o parte) au alte scopuri. Ei au scopul în continuare să guverneze prin corupţie şi sustragerea banilor publici. Ei vor şantaja europenii şi americanii mai departe cum a făcut în ultimii cinci ani”.

“Comuniştii deja şi-au săpat groapa prin începerea negocierilor cu oligarhii. De aceea, vor intra ei în guvernare, nu vor intra – ei pasul l-au făcut deja. Eu îl înţeleg pe Vladimir Voronin. El avea două variante: sau să fie o opoziţie dură ca socialiştii, însă în această situaţie el nu putea să-şi controleze fracţiunea, pentru că jumătate sunt oameni ai lui Filat şi ai lui Plahotniuc, şi atunci el dispare imediat, pentru că cel puţin jumătate din deputaţi plecau sau să aleagă o moarte mai lungă, mai înceată. Şi probabil a ales al doilea scenariu: colaborarea cu oligarhii pentru a încerca cumva să se păstreze în speranţa că nu ştiu ce se va întâmpla”, a declarat Igor Dodon într-un interviu pentru Europa Liberă.

PLDM, PD și PL după alegerile din 30 noiembrie 2014 nu au reușit să formeze o majoritate parlamentară aflându-se în negocieri. Ieri, PLDM i-a acuzat din nou pe liberi că blochează procesul de negocieri, în timp ce PL susține că PD și PLDM vor face coaliție cu PCRM.

Liderul PL. Mihai Ghimpu declara ieri sera după o nouă rundă de negocieri că alianța e hotărâtă deja. PD și PLDM vor face coaliției cu PCRM ca să demonstreze UE că ei vor coaliție proeuropeană, dar PL-ul nu vrea.

Reprezentanții PD și PLD susțin însă că PL insistă prea mult pe funcția de șef al statului și din cauza asta negocierile pentru formarea coaliției proeuropene bat pasul pe loc.

You may also like

Comments are closed.

By