DIACOV CREDE CĂ USATÎI A FOST SCOS ILEGAL DIN CURSA ELECTORALĂ!

Diacov

Preşedintele de onoare al Partidului Democrat, Dumitru Diacov, are dubii în privinţa faptului că decizia instanţei de judecată de a exclude partidul lui Renato Usatîi din cursa electorală a fost una justă. “Eu vreau să cred că justiţia a avut dreptate, dar am mari îndoieli în legătură cu acest lucru”. Declaraţia a fost făcută de Diacov în cadrul unui interviu acordat publicaţiei Timpul.

“Eu nu m-am bucurat deloc, când am auzit că un partid este exclus din competiţia electorală pe ultima sută de metri. Mai ales că, în sondaje, acest partid avea un anumit sprijin din partea populaţiei.” – a declarat Diacov.

Politicianul consideră că “această experienţă va avea un ecou nu prea bun şi pe viitor, căci s-a creat un precedent”.

“Eu vreau să cred că justiţia a avut dreptate, dar am mari îndoieli în legătură cu acest lucru. De aceea vreau să nu mai avem astfel de cazuri pe viitor.” – astfel a comentat Diacov excluderea din cursa electorală a partidului lui Renato Usatîi.

Anterior, în cadrul primei şedinţe a Parlamentului, care a avut loc pe 29 decembrie, preşedintele Curţii Constituţionale a declarat că se arată îngrijorat de „procesul accelerat” de excludere a partidului “PATRIA” din cursa electorală.

„Neavând competenţa de a revizui deciziile judiciare pronunţate de instanţele de drept comun, Curtea a reţinut în hotărârea sa îngrijorarea observatorilor internaţionali în legătură cu procesul accelerat de excludere din cursa electorală a concurentului electoral partidul politic „PATRIA” – a spus Alexandru Tănase de la tribuna Legislativului.

Partidul politic “PATRIA” a fost exclus din cursa electorală în baza unor motive inventate şi probe falsificate cu două zile înainte de alegeri. Până în prezent, autorităţile nu au prezentat nicio probă care ar dovedi că formaţiunea politică a încălcat legea. Mai mult, câţiva activişti ai partidului au fost arestaţi în urma unui val de represiuni lansat de organele de forţă, care întreprind măsuri pentru a bloca activitatea partidului.

sursa: Ru1.md

You may also like

Comments are closed.

By