Deputații și-au luat pauză până mâine. Nu s-au decis cine va conduce Parlamentul

a

Astăzi, ședința legislativului a început cu propunerea PSRM de a introduce pe ordinea de zi a Parlamentului denunțarea Acordului de Asociere cu UE, audierea raportului Guvernului privind situația din domeniul social, dar și audierea guvernatorului BNM, Dorin Drăguțanu privind situația de la Banca de Economii, Banca Socială și Unibank.

În replică, deputatul PLDM, Valeriu Streleț a spus că pe ordinea de zi nu pot fi incluse chestiuni suplimentare în condițiile în care ședința a fost convocată cu semnăturile a 41 deputați. “Adunați și voi 41 de semnături și convocați o ședință extraordinară”.

Liderul PL, Mihai Ghimpu a propus că pe ordinea de zi să fi incluse programele tuturor partidelor, inclusiv a PL care cerea aderarea Republicii Moldova la NATO.

Marian Lupu, președintele PD a afirmat că organele Legislativului încă nu au fost create pentru a propune chestiuni suplimentare pe ordinea de zi.

Ordinea de zi, care prevede constituirea organelor de conducere a Parlamentului a fost votată.

Ulterior președintele fracțiunii PLDM, Valeriu Streleț a propus o jumătate de oră, după care revenind din pauză a solicitat prelungirea pauzei până mâine la ora 15:00 invocând că nu s-a ajuns la o înțelegere privind alegerea organelor de conducere a Parlamentului.

Pe ordinea de zi a Parlamentului  au fost incluse următoarele chestiuni: crearea comisiei pentru alegerea președintelui, alegerea președintelui și a vicepreședinților Parlamentului și  formarea Biroului permanent și numirea comisiilor permanente ale Legislativului.

 

 

You may also like

Comments are closed.

By