DECLARAȚE // Ministerul de Externe își exprimă îngrijorarea în legătură cu escaladarea situaţiei în Ucraina

Ministerul externe rm
Ministerul de Externe a emis un comunicat prin care îşi exprimă profunda îngrijorare în legătură cu escaladarea dramatică a situaţiei din regiunile estice ale Ucrainei. Totodată, MAEIE condamnă cu fermitate atacurile asupra oraşului Mariupol, soldate cu numeroase victime printre populaţia civilă.

”Exprimăm compasiune şi condoleanţe familiilor îndurerate şi celor apropiaţi. În context, subliniem necesitatea unor investigaţii internaţionale obiective, inclusiv cu participarea Misiunii speciale OSCE de monitorizare în Ucraina, a multiplelor incidente armate care afectează populaţia civilă în regiune.

Facem apel către actorii internaţionali implicaţi să-şi intensifice eforturile în vederea încetării focului şi realizării practice a acordurilor de la Minsk. Republica Moldova pledează pentru utilizarea tuturor mecanismelor internaţionale disponibile pentru instaurarea păcii şi stabilităţii în regiunile estice ale Ucrainei, în baza respectării suveranităţii şi integrităţii teritoriale ale statului vecin”, se mai spune în comunicatul MAEIE.

Amintim că, acum câteva zile, în urma unui atac al insurgenților asupra orașului Mariupol din Ucraina au murit 30 de oameni, iar alte 100 de persoane au fost rănite.

You may also like

Comments are closed.

By