De ce Mihai Ghimpu nu-l retrage pe Dorin Dragutanu de la BNM?

gandrabur

Liberalii sustin ca Mihai Ghimpu si ceilalti negociatori implicati in discutiile de creare a unei noi aliante de guvernare pun accente puternice pe investigarea relatiilor Bancii Nationale cu Banca de Economii si cu altele, toate cunoscute acum ca fiind ShorBank. Gaura creata de BNM este de peste 3 miliarde lei.

Ieri am aflat cu totii, din presa, ca miliardele au fost transferate peste hotarele tarii. Banii au venit de la BNM, din rezervele nationale, si au plecat spre destinatii necunoscute. Probabil spre Rusia.

Cu toate acestea, Mihai Ghimpu nu vine in fata presei sa ne spuna: Partidul Liberal retrage sustinerea politica acordata Dlui Guvernator al BNM, Dorin Dragutanu. L-am inaintat ca fiind un bun profesionist, dar ne-a facut o gaura de 3 miliarde de lei. Rugam sa depuna mandatul detinut”.

Ieri am discutat cu un liberal mai tinerel. El motiveaza ca nu Dragutanu a decis sa scoata banii din BNM. Decizia ar fi fost luata de catre Consiliul BNM, iar retragerea guvernatorului nu este o solutie. I-am spus acestuia ca in acest caz ar trebui ca Partidul Liberal sa denunte actiunile Consiliului si sa-l retraga pe Dragutanu pe motiv ca se intampla lucruri rele la BNM.

Evident, PL nu va face nimic.

Sa nu uitam ca Banca Nationala a fost partajata Partidului Liberal prin Acordul AIE din 2010. Ghimpu a dorit sa-l puna in functia de guvernator pe nepotul sau, care lucreaza la VB. Pana la urma, a fost numit Dragutanu, la propunerea PL. El este guvernator pana in prezent, chiar daca PL a iesit de la guvernare.

 

Corneliu Gandrabur

You may also like

Comments are closed.

By