Comisia Europeană A RESPINS cererea României de a-şi SUPLIMENTA bugetul pentru apărare

armata-romana-1-decembrie-2013
Comisia Europeană a respins solicitarea României de a creşte bugetul Ministerului Apărării Naționale din România cu 2,1 de miliarde lei pe 2015, echivalentul a 0,3% din PIB, se arată într-un comunicat al Ministerului Finanţelor Publice.

„În ciuda discuţiilor ce au avut loc anul trecut la nivelul Ecofin (Consiliul miniştrilor de Finanţe – n.r.), Comisia a refuzat să accepte o soluţie referitoare la cheltuielile suplimentare de apărare în cadrul discuţiilor referitoare la deficitul bugetar aferent anului curent, deşi avem o graniţă lungă cu Ucraina”, se arată în comunicat.

Liderii partidelor politice şi preşedintele român Klaus Iohannis au semnat în urmă cu două săptămâni, la Palatul Cotroceni, un acordul politic care prevede ca începând din 2017 Apărarea va primi cel puţin 2% din PIB vreme de 10 ani.

Din bugetul total al Ministerului Apărării de aproximativ 9 milliarde lei, circa 3 miliarde lei sunt alocate forţelor terestre, 2,7 miliarde lei forţelor aeriene şi 1,1 miliarde lei forţelor navale, notează activenews.ro.

You may also like

Comments are closed.

By