CAZ TRAGIC în sectorul Râșcani: Un bărbat a murit, iar ceilalți membri ai familiei – în stare gravă

salvatori1
Salvatorii au fost solicitaţi în această noapte să intervină la deblocarea uşii unui apartament din str. Studenţilor 3/10, din sectorul Râșcani al capitalei. Apelul la 901 a parvenit la ora 23:00 de la serviciul medical de urgenţă.

Aceștia, însă, nu putut să intre în apartament pentru acordarea ajutorului medical unei familii și au solicitat să intervină salvatorii pentru a debloca ușa. În interior, se aflau imobilizaţi un bărbat în vîrstă de 31 de ani, soţia acestuia de 31 de ani, care și-a pierdut cunoștința înainte de venirea medicilor, şi fiica lor de 3 ani.

Medicii au constatat moartea bărbatului, iar femeia şi copilul au fost transportaţi la spital în stare gravă. Potrivit primelor cercetări, familia s-ar fi intoxicat cu monoxid de carbon. La moment sunt înaintate mai multe versiuni. Surse de intoxicare puteau fi cazanul sau aragazul conectat. Toate circumstanţele şi cauza incidentului urmează să fie stabilite.

Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale al Ministerului Afacerilor Interne îndeamnă populaţia să respecte regulile de exploatarea a instalaţiilor alimentate cu gaze naturale, să menţină încăperile aerisite, iar canalele de ventilare funcţionale. Pe tot teritoriul Republicii Moldova se desfăşoară campania de prevenire a incendiilor, care are drept scop profilaxia incendiilor şi intoxicaţiilor cu monoxid de carbon produse de la sobe defecte şi instalaţii alimentate cu gaze naturale.

You may also like

Comments are closed.

By