Din cauza proprietarului FILAT, Unimedia nu mai poate fi considerat un portal echidistant şi liber

unimedia

Despre tranzacția în urma căreia Unimedia a devenit portal de partid, Moldova24 a scris încă cu două luni în urmă (Bombă pe piața media! Unimedia s-a vîndut. Cumpărătorul este un cunoscut politician, care deține neoficial mai multe portaluri online ).

Atunci am anuntat că oficial se va anunța îndată după alegeri despre înregimentarea politică a portalului de ştiri care, altădată, a fost simbol al democraţiei, devenind popular mai ales după evenimentele din 7 aprilie 2009.

Iată că la 30 decembrie Unimedia şi-a dat arama oxidată pe faţă:

Companiile Interact Media și Miraza anunță că au semnat un contract de vânzare-cumpărare a portalului de știri unimedia.md. 

SC „Miraza” SRL este compania jurnalistului Cristian Jardan care de 7 ani editează publicația periodică EXPRESUL, ziar regional distribuit în raioanele Ungheni, Călărași și Nisporeni, dar și site-ul cu același nume.

În manifestul „MOLDOVA24. MANIFEST 2015. LIBERTATE” am scris că vom taxa foarte dur colegii de breaslă înregimentați politic – inclusiv din acest motiv am decis să aducem la cunoştinţa societăţii că Unimedia nu mai poate fi tratat ca un portal echidistant şi liber, or tranzacţia în spatele căreia se află Vlad Filat, plasează Unimedia alături de alte resurse online fără credibilitate, finanţate din banii furaţi de la cetăţenii acestei ţări ( inclusiv de pe conturile BEM), care intoxică opinia publică cu „ştiri” despre cât de verde este cerul.

Moldova24 a pus la dubii credibilitatea Unimedia şi în materialul Unimedia – scula tot mai verde a lui Filat, în care, pe lângă altele, scriam despre faptul că apariţiile dese în context pozitiv ale lui Vlad Filat şi a PLDM-ului, dar şi a analiştilor înregimentaţi de verzi sunt din ce în ce mai dubioase. Se întâmpla cu aproape 4 luni în urmă, înainte ca pe la mijlocul lunii noiembrie 2014 să aflăm despre marea tranzacţie, atunci când reprezentanţii portalului vândut cu oameni cu tot negau acest lucru: Asociații UNIMEDIA infirmă pe facebook VÂNZAREA portalului de știri.

Negarea lor de atunci demonstrează o dată în plus cu câtă încredere trebuie creditat acest portal aflat acum în slujba PLDM.

Ştim foarte bine ce reacţii va naşte materialul publicat de noi, dar ne asumăm din plin orice cuvânt scris, pentru că, spre deosebire de verzii, care cel mai probabil vor reacţiona bolnăvicios,  noi nu minţim şi spunem lucrurilor pe faţă, fapt cu care s-au deprins deja cititorii Moldova24, chiar şi cei din PLDM.

P.S. Această tranzacţie dubioasă demonstrează cât de murdar joacă Vlad Filat şi acoliţii săi. Ei s-au temut să preia direct Unimedia şi au pus în faţă un jurnalist, care, pur şi simplu nu avea de unde să adune aproape un milion de dolari – sumă cu care se vehiculează că ar fi fost vândut site-ul. Cunoşteau prea bine că dacă s-ar fi anunţat oficial că Unimedia a ajuns în mâinile unui PLDM-ist, oricare ar fi fost acela, credibilitatea primului portal de ştiri din Republica Moldova ar fi devenit instant ZERO. Spre fericire, credibilitatea Unimediei oricum într-acolo se îndreaptă. Spre regret însă, asta înseamnă că Moldova a mai pierdut o sursă de ştiri echidistante şi corecte, iar Filat a mai bătut un cui în sicriul democraţiei Republicii Moldova.

P.P.S: Mai multe ştiri la tema cumpărării Unimedia de către Vlad Filat le puteţi citi aici

Moldova24

You may also like

Comments are closed.

By