Banca lui Voronin și-a cumpărat acțiuni de tezaur de 30 mil. de lei

a

FinComBank, banca unde acţionar și președintele CA este Oleg Voronin, fiul liderului comunist, Vladimir Voronin și-a cumpărat astăzi 7,94% acțiuni de tezaur în cadrul ofertei publice.

Costul unei acțiuni a fost 287,26 lei bucata, iar prețul total pentru cele 104434 de bucăți a constituit 30 mil. de lei.

Decizia de achiziție a acțiunilor de tezaur a fost adoptată în cadrul Adunării Acționarilor de anul trecut.

Legea societăților pe acțiuni spune că instituțiile financiare pot achiziționa până la 10% din acțiunile emise.

Acțiunile de tezaur nu constituie capital propriu al societății, nu dau dreptul la vot in adunarea generală a acționarilor, dreptul la primirea dividendelor si a unei părți din bunurile societății in cazul lichidării acesteia.

Potrivit datelor Băncii Naționale, Fincombank a înregistrat un profit de 21,4 mil. de lei în 11 luni ale anului 2014, iar valoarea totală au activelor instituției financiare însuma 2 miliarde de lei.

Instituția financiară s-a confruntat cu o situație gravă în anul 2010 după ce înregistra pierderi de 83,7 mil. de lei ca urmare a trecerii conturilor mai multor instituții de stat și agenți economici la alte bănci după ce comuniștii au fost înlăturați de la guvernare. Însă ulterior banca și-a revenit, iar în 2011 înregistra deja profit.

Acţionarii FinComBank sunt Western NIS Enterprise Fund cu un pachet de 24,62% din acţiuni, Oleg Voronin cu 12,47% din acţiuni, iar Biotex-Com, care se spune că ar aparţine lui Oleg Voronin deţine 6,82% din acţiunile băncii.

You may also like

Comments are closed.

By