Banca de Economii furată de miliarde are cele mai scumpe active din piață

a

Clasamentul capitalizării bursiere elaborat pentru luna decembrie 2014 este condus de acțiunile emise de Banca de Economii, cu o valoare de piață a acțiunilor de circa 1.83 miliarde de lei, potrivit Estimator-VM.

La o distanță mic urmează în top activele Agroindbank, valoarea de piață a căror este de aproape 1,06 miliarde de lei. Clasamentul a fost elaborat în baza ultimei tranzacții de vânzare-cumpărare din luna decembrie 2014, pentru cele 10 clase de acțiuni tranzacționate la BVM, în perioada dată în sistemul interactiv al bursei.

Pe locul trei, după valoarea activelor pe piaţă, 310 mil. de lei, s-a situat Mobiasbancă, precedată de Moldindconbank și Victoriabank cu o capitalizare bursieră de 496,7 mil. lei și respectiv 488,5 mil. lei. Penultima treaptă i-a revenit întreprinderii Băncii Sociale, activele căreia au valorat 98 mil. lei, iar pe ultimul loc în clasament s-a situat compania Cereale Prut cu valoarea activelor de 69 mil. de lei.

Capitalizarea bursiera a celor 10 clase de acțiuni din top este de cca. 4.61 miliarde de lei sau mai puțin cu cca. 1,06 miliarde de lei  față de topul elaborat pentru luna noiembrie curent.

You may also like

Comments are closed.

By