ATAC la Rusia // Iohannis: Lucruri grave se întâmplă lângă frontiera noastră şi nu pot fi ignorate

iohannis.yr1egmsxu5

Preşedintele României a afirmat că rezolvarea problemelor stringente ale înzestrării armatei sunt generate de agresiunea Rusiei asupra Ucrainei, ce a dus la anexarea provinciei Crimeea de către Rusia.

„Europa şi NATO trebuie să facă faţă celei mai mari provocări de securitate de la încheierea Războiului Rece încoace. Pentru prima dată un stat apelează la forţa pentru a redesena graniţele. Toate aceste lucruri grave se întâmplă lângă frontiera noastră şi nu pot fi ignorate.

Suntem membri NATO, dar lucrul acesta nu înseamnă că trebuie să stăm şi să aşteptăm ca alţii să ne asigure securitatea, plătind din bugetele ţărilor proprii pentru noi. Avem datoria să tratăm cu maturitate situaţia din regiune şi să arătăm că suntem o naţiune responsabilă. De aceea, am considerat că trebuie să asigurăm mijloacele necesare Armatei Române pentru a putea beneficia de fondurile necesare pentru pregătire şi pentru programele de înzestrare cu tehnică modernă”, a declarat, astăzi, președintele român, Klaus Iohannis după consultările cu partidele parlamentare.

În cadrul consultărilor s-a decis încheierea unui acord politic cu scopul asigurării, în anul 2017, a unui prag minimal de 2% din PIB pentru Ministerul Apărării Naţionale din România. Această alocare bugetară pentru armata română urmează să fie menţinută la acest nivel timp de un deceniu.

You may also like

Comments are closed.

By