Angajat al Fiscului condamnat la 5 ani de închisoare

catuse-1338327386

„Detenţie pentru un inspector fiscal, acuzat de corupere pasivă. Inspectorul fiscal a fost recunoscut culpabil de corupere pasivă şi condamnat la 5 ani închisoare, privat de dreptul de a ocupa funcţii publice timp de 7 ani şi amendat cu 100 mii lei.”

Procuratura a contestat sentinţa Judecătoriei Botanica, prin care un inspector superior din cadrul Inspectoratului Fiscal de Stat mun. Chişinău, acuzat de comiterea actelor de corupţie, a fost condamnat la o pedeapsă non-privativă de libertate.

Potrivit procurorilor, în intervalul lunilor martie – aprilie 2014, inspectorul fiscal a extorcat şi primit 10 mii lei de la administratorul unei firme pentru a anula ordinele prin care au fost instituite posturi fiscale la întreprinderea administrată de către acesta, precum şi la alte două firme, cu care ultimul avea relaţii economice. În continuare, inspectorul fiscal a mai extorcat şi primit de la aceeaşi persoană încă 500 dolari pentru a nu-i crea imedimente la realizarea mărfii – sare tehnică şi alimentară care urma a fi importată. Astfel, pentru fiecare, din cele 10 vagoane de sare importate, administratorul firmei urma sa-i achite inspectorului cîte 50 dolari.

Ambele cazuri de transmitere a banilor au fost efectuate sub controlul procurorilor anticorupţie şi ai ofiţerilor CNA în cadrul măsurilor speciale de investigaţii.

Recent, prin decizia Colegiului penal al Curţii de Apel Chişinău a fost admis apelul declarat de procuror şi pronunţată o nouă hotărîre, prin care inspectorul fiscal a fost recunoscut culpabil de corupere pasivă şi condamnat la 5 ani închisoare, privat de dreptul de a ocupa funcţii publice timp de 7 ani şi amendat cu 100 mii lei.
Decizia cu drept de atac la Curtea Supremă de Justiţie.

SURSA: Serviciul de presă al Procuraturii Generale

You may also like

Comments are closed.

By