Alianța numită dorință! Ghimpu: S-a spulberat coaliția dintre PLDM, PD și PL

a

După ședința parlamentului de astăzi președintele PL, Mihai Ghimpu s-a arătat dezamăgit că nu a fost creată alianța PLDM, PD și PL. Dacă până acum exista speranța că va fi formată dintre cele trei partide, astăzi speranța a fost spulebrată

“Există deja o alianță dintre PCRM, PD și PLDM și acest fapt a fost confirmat astăzi prin votarea comisiilor parlamentare având în vedere că s-a încălcat regulamentul unde nu a fost respectată proporționalitatea. PCRM a susținut propunerea PLDM și PD de a avea majoritatea în comisia juridică și cea pe economie buget și finanțe”, a explicat Ghimpu.

Referindu-se la guvernul minoritar, liderul liberalilor a precizat că astfel de Executive apar când dispare majoritatea parlamentară. “Dacă au hotărât să meargă cu comuniștii atunci să spună clar . De ce trebuie să ascunzi dacă toată lumea vede clar”.

În ceea ce privește votarea candidaturii lui Leancă în fruntea Guvernului, Ghimpu a spus spolitica cu estul și cu vestul nu merge comisiile cu comuniștii, guvernul cu liberalii, celelalte iar cu comuniștii. “Dacă au format alianță cu PCRM atunci să-și asume responsabilitatea și e cunoscut în toată lumea”.

You may also like

Comments are closed.

By