Afacerile lui Shor de la Aeroportul Chișinău merg ca pe roate. Traficul de pasageri a ajuns la aproape 1 milion

a

Traficul de pasageri a fost de 897,8 mii de pasageri sau cu 37,1% mai mult în 2014 față de anul precedent, anunță Biroul Național de Statistică.

Cele mai solicitate destinații de către moldoveni sunt Moscova Roma, Milano, Istanbul, Viena și St.Petersburg.

Mai multe companii aeriene din Federația Rusă și UE au anunțat anterior că urmează să intre pe piața aeriană din Republica Moldova, dar deocamdată pe piață a venit Aeroflot, companie aeriană rusească.

Milionarul moldovean, Ilan Shor, președintele Consiliului de Administrație al companiei Avia Invest, care a primit în concesiune, pe termen lung, Aeroportul Internațional Chișinău spunea că are planuri grandioase vizavi de aeroport, intenționând să majoreze fluxul de pasageri de câteva ori în câțiva ani.

Guvernul a decis darea în concesiune a Aeroportului Internaţional Chişinău pe un termen de 50 de ani către Kolomenski Zavod și Habarovski Aeroport. Concesionarii au promis să investească circa 250 de milioane de euro în modernizarea aeroportului. Ulterior, acționar majoritar a devenit Komaks Air, tranzacție înregistrată în ianuarie 2014.

Concesionarea aeroportului Chișinău a stârnit discuții în societate că procedura de concesionare Aeroportului Chișinău a fost una dubioasă.

Ex-premierul și actualul om de afaceri, Ion Sturza declara luni, la ProTv, că președintele Nicolae Timofti, dacă mai are un pic de vlagă în el, să convoace Consiliul Suprem de Securitate și să întoarcă în proprietatea statului Aeroportul Chișinău care se află sub controlul lui Shor. “Aeroportul Chișinău nu este în mâinile rușilor de la Habarovsk, ci este în mâinile acestui Ostap Bender”.

You may also like

Comments are closed.

By