Zborul AirAsia QZ8501: Apar informaţii cum că există supravieţuitori

airasia

Zborul QZ8501 al companiei AirAsia care făcea legătura între Surabaya (Indonezia) şi Singapore a dispărut de pe radare la ora locală 06:15. Aeronava Airbus A320 transporta 155 de pasageri şi 7 membri ai echipajului şi tocmai ceruse aprobarea pentru a zbura la 38.000 de picioare în speranţa de a evita condiţiile meteo nefavorabile din zonă. Altitudinea maximă la care poate zbura acest model de avion este de 39.000 de picioare.

Compania low-cost AirAsia îi aparţine afaceristului Tony Fernandes, cel care deţine clubul de fotbal QPR şi care a vândut echipa Caterham F1 unei companii consiliate de românul Colin Kolles, notează prosport.ro.

Potrivit tedoo.ro care citează site-ul indonezian Detik, unul dintre pasagerii zborului QZ8501 ar fi trimis un SMS rudelor, iar avionul ar fi aterizat forţat în estul insulei Belitung. Informaţia nu este confirmată încă de autorităţi.

 Într-un update făcut de AirAsia se precizează că la bordul aeronavei care a dispărut de pe radar se aflau 156 de cetăţeni indonezieni, 3 sud-coreeni, un francez, un malaezian şi un singaporez.

Potrivit companiei, ultima revizie a fost făcută pe 16 noiembrie 2014, Airbusul fiind propulsat de două motoare CFM56-5B6/3. Între timp, compania aeriană şi-a modificat în alb-negru bannerele şi logo-urile de pe reţelele de socializare.

You may also like

Comments are closed.

By