Vremea rea a lăsat câteva localități din țară fără curent electric

zapada
Conform datelor operative, la moment patru localități din țară sunt parțial sau total deconectate de la alimentarea cu energie electrică. Parțial deconectat este doar oraşul Nisporeni, în schimb satele Vărzăreşti, Selişte din Nisporeni și satul Cârpeşti din raionul Cantemir, rămân deocamdată fără lumină.

Purtătorul de cuvânt al Serviciului Protecţie Civilă şi Situaţii Excepţionale, Liliana Puşcaşu a declarat într-o intervenție telefonică pentru Publika TV că echipele de intervenţie se află în regiunile menţionate pentru a înlătura defecţiunile.

În același timp, șeful Serviciului Operativ al Administraţiei de Stat a Drumurilor, Sergiu Căpățână a declarat că pe parcursul nopții au fost antrenate în lucrări de dezăpezire 486 de muncitori și 247 de utilaje, la fel au fost împrăștiate 2649 tone de material antideparant în zonele periculoase.

Totodată, specialistul în meteorologie, Vera Cristea a menționat că grosimea stratului de zăpadă a atins 15 cm în raioanele Fălești și Comrat.

”La moment avem temperaturi între –5 și -7 grade. Desigur, se mentine codul portocaliu de conditii complicate ale vremii, va continua să ningă, vântul de nord va prezenta intensificări viscolind zăpada, formând troiene. Codul portocaliu se menține pe întreg teritoriul, cu excepția raioanelor din nord. În nord de asemenea se menține codul galben”, a declarat Vera Cristea în cadrul unei emisiuni la Publika TV.

Ninsorile se vor mentine astăzi și mâine și va ninge până seara zilei. În următoarele zile, tempraturile vor scădea considerabil, în noaptea dintre ani va fi ger, mercurul din termometre va indica -20 -24 de grade.

You may also like

Comments are closed.

By