Vor fi condamnari in cazul BEM sau nu?

gandrabur

Guvernatorul BNM a declarat la Publika TV ca in fiecare zi sunt descoperite nereguli la Banca de Economii, admise de catre fosta conducere, printre care si Ilan Shor, care au pus mana pe banca ilegal, dupa cum ne-a spus si Curtea Suprema de Justitie prin Decizia sa irevocabila si definitiva.

In primul rand, cazul BEM ar fi trebuit sa arunce Guvernul Leanca in sus, ca pe o cladire sub care a fost pusa o bomba. Dar nu a fost sa fie.

Cabinetul premierului a fost cel care a admis ilegalitatea ca institutia bancara a statului sa ajunga pe mana unor oameni care au comis o sumedenie de nereguli, indreptate vadit spre delapidarea averii statului, inclusiv a Bancii Nationale, respectiv, delapidarea averii poporului, in favoarea unor grupuri de interese mixte, constituite din moldoveni si straini.

Dupa Guvern, conform ultimelor date, ar fi trebuit sa zboare scaunul de sub fundul Guvernatorului BNM. El este cel care a hotarat sa crediteze BEN cu miliarde de lei, iar acesti bani au ajuns sa fie expediati peste hotare, fiind acordate credite dubioase mai multor firme fantoma, dupa cum singur a recunoscut si Dl Dragutanu.

Situatia BEM este de fapt si un caz de cea mai mare delapidare a averii statului, poporului, de la independenta pana acum. Privatizarile pe banuti de pe timpul cand Filat era la Departament sunt nimicuri pe langa ceea ce s-a facut cu banca statului.

Am scris pe Facebook aproape o luna in urma despre cum a fost mulsa banca. Daca cineva a fost atent, nimeni nu se alarmeaza ca Banca a fost reintoarsa Guvernului. Cei care au avut interes au dus planul pana la capat, iar acum nu au facut nimic altceva decat sa intoarca banca statului, fara bani, ca pe o vaca stearpa fara de lapte. Ceva ma face sa cred ca acel dosar de la CSJ a fost organizat de aceleasi persoane care au pus mana pe banca. Dar… lumina in acest caz vor face ofiterii FBI, chemati de Leanca sa descopere cine l-a tras pe sfoara cand i-a spus ca face bine sustinand transmiterea bancii statului in mainele unor persoane dubioase.

Deja putem sa spunem ca Procuratura moldoveneasca si alte institutiile de la noi nu vor intreprinde nimic si nu vor scoate niciodata niste hotarari de condamnare. Fost administratie tot a fost acuzata de acordarea creditelor dubioase, dar nu a patit nimic. Asa justitie avem, corupta si sub papuc politic. Nu se condamna nimic serios in Moldova. Chiar si Zumbreanu a declarat ca la noi in tara e greu sa condamni pe cei care stau in scaune moi.

Pana una alta, toti ne asigura la la BEM lucrurile merg bine. Interesant este faptul ca aceasta comunicare a venit odata cu informatiile despre alte banci. Oare s-o fi intors banca la stat, dar administratia de jos a ramas aceeasi, pastranau-se acelasi birou de comunicare pentru toate bancile din tandemul Shor?

Ne punem pe asteptat.

Corneliu Gandrabur

You may also like

Comments are closed.

By