6.1 C
Chișinău
Thursday, October 28, 2021

Vlad Filat a demisionat! Colegii din PLDM: e doar un șantaj ca să-l dea la o parte pe Leancă și să ia funcție!

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Liderul ‎PLDM, Vlad Filat, și-a anunțat azi, într-un mod cu totul teatral, demisia din PLDM. Anunțul a fost făcut în cadrul ședinței Biroului Politic al partidului, unde Filat a intrat pe câteva minute, a făcut anunțul și a plecat, potrivit unor surse din PLDM.

Aceleași surse afirmă că știau încă de vineri că Vlad Filat urmează să facă anunțul respectiv și că, de fapt, acesta este doar un joc pe care liderul PLDM îl face pentru a-l putea da la o parte pe Iurie Leancă și a nu-l mai nominaliza la funcția de premier. Mai precis, Vlad Filat a făcut anunțul, iar acum așteaptă să fie rugat să revină în partid. De altfel, imediat ce Filat și-a anunțat demisia, deja câțiva dintre susținătorii lui apropiați s-au grăbit să propună ca liderului PLDM să i se ofere funcția de președinte al Parlamentului, o soluție ca acesta să nu părăsească partidul. Asta arată că, de fapt, asistăm doar la un joc și o luptă politică internă.

Unii din PLDM spun că Vlad Filat a apelat la acest joc pentru a arăta că revine în partid la insistențele colegilor și tot la insistențele lor accepta funcția, în acest fel ar avea argumente și față de Angela Merkel și alți parteneri externi, pentru a le explica de ce l-a dat la o parte pe Iurie Leancă. Mai mult, jocul pare să fie și mai complex, lui Leancă i se pregătește chiar demiterea din funcția de prim-vicepreședinte al partidului și i se cere să-și asume dezastrul suferit de PLDM în alegeri, când partidul a pierdut 10 procente.

UPDATE: Purtătorul de cuvânt al formaţiunii, Larisa Manole, a declarat pentru Radio Chişinău că În cadrul Partidului Liberal Democrat nu se discută despre demisia lui Vlad Filat din funcţia de lider al formaţiunii, asta deși informația privind “incidentul” cu demisia lui Vlad Filat a fost confirmat pentru Moldova24 de cel puțin 4 membri ai Biroului Politic al PLDM.

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img