(VIDEO) SCANDALUL CONTINUĂ // Percheziții la AEROPORT. Mai mulți activiști ai PATRIEI lui Renato Usatîi presați pentru că s-au întâlnit cu LIDERUL

obisc

Patru activiști ai partidului lui Renato Usatîi („PATRIA”) au fost supuși, în dimineața zilei de astăzi, timp de 4 ore (între orele  1:00 și 5:00), unor percheziții la Aeroportul Internațional Chișinău. Potrivit deputatului Alexandr Petkov, polițiștii și procurorii care au fost prezenți la operațiune au invocat motivul unor „bănuieli rezonabile”. Totuși, deputatul susține că unicul „motiv rezonabil” a fost întâlnirea activiștilor cu Renato Usatîi la Moscova.

Astfel șirul de acțiuni de represiune împotriva membrilor PATRIA, partid scos ilegal din cursa electorală, continuă.

De menționat că perchezițiile au fost efectuate cu mai multe încălcări, susține deputatul Alexandr Petkov, care a fost prezent la fața locului și a filmat toată procedura.

Interesant este și faptul că perchezițiile au fost efectuate de polițiștii din renumita Direcție 5, subordonată și controlată de controversatul colonel de poliție Gh. Cavcaliuc, iar ordonanța de percheziție a fost emisă de către Judecătorul Sergiu Bularu, care, înainte de a deveni judecător, a muncit timp de mai mulți ani în calitate de consilier al președintelui fracțiunii parlamentare a Partidului Democrat.

Amintim că anterior au fost efectuate alte 9 percheziții la domiciliile unor activiști Patria, iar unul dintre cei mai apropiați oameni a lui Renato Usatîi, Nicolai Țipovici, a fost arestat pe un termen de 30 de zile în baza unor probe cu evidente semne de falsificare.

Moldova24

You may also like

Comments are closed.

By