(VIDEO) Justiție controlată! Curtea de Apel Chișinău a respins recursul avocatului privind arestul neîntemeiat a lui Nicolai Țipovici

Screenshot_2

Instanța de judecată a menținut decizia Judecătoriei sectorului Centru, iar deținutul politic Nicolai Țipovici va rămâne în arest până pe 1 ianuarie, chiar dacă procurorul nu a prezentat vreo probă concludentă, iar dosarul penal i-a fost fabricat activistului lui Usatîi în baza unor poze trucate și publicate pe un site dubios.
Curtea de Apel Chișinău a respins astăzi recursul împotriva hotărârii Judecătoriei sectorului Centru depus de avocatul Igor Șeremet privind arestul preventiv pentru 30 de zile aplicat activistului Partidului „Patria”, Nicolai Țipovici.

Nu a fost de mirare faptul că instanța a examinat în termeni restrânși cazul deținutului poltiic Țipovici și a menținut decizia emisă de judecătorul Sergiu Bularu privind aplicarea arestului prevenitv pentru 30 de zile pentru activistul ”Patria”.

Totuși, cei care urmăresc acest caz fără precedent în istoria țării și care mai cred în justiția moldovenească au sperat că se va întâmpla un ”miracol”, dar nu a fost să fie.

”Din păcate nu ne-a auzit Curtea de Apel, chiar dacă am invocat cele mai importante circumstanțe – faptul că procurorul nu demonstrează banuială rezonabilă, singurul motiv pentru care Nicolai Țipovici este în arest. La capitolul replici, când am întrebat procurorul ce măsuri procesual penale au fost întreprinse pe acest caz, el a spus expres că nu s-a întreprins nimic. În acest timp nu s-a făcut nicio acțiune concretă din partea procurorului pentru a confirma banuiala rezonabilă. Nu s-a făcut nimic nici în ceea ce privește identificarea administratorului site-ului dubios bumerang, procurorul nici măcar nu știa că am depus o sesizare privind paginile oficiale clone apărute cu numele activiștilor noștri,inclusiv Țipovici și Usatîi, și, respectiv, nici nu s-a luat vreo măsură în acest sens. Procurorul a spus azi in ședință că există riscul de a fi distruse probele în acest dosar, dar din 2 decembrie, ziua în care au fost ridicate toate telefoanele lui Țipovici și până astăzi nici măcar nu a fost făcută expertiza acestora pentru a identifica există acele discuții în telefon care au apărut în bumernag sau nu există. Este o neglijență totală și grosolană a procurorului” – a declarat avocatul lui Țipovici, Igor Șeremet.

Nicolai Țipovici va sta în arest până pe 1 ianuarie, chiar dacă a fost învinuit în baza unor poze trucate și plasate pe un site fantomă, al cărui administrator nici nu a fost identificat de organele de drept. În lipsa unor probe, procurorul Bunica și-a motivat învinuirea și prin declarațiile false și lipsite de dovezi precum că Țipovici deține cetățenia română și astfel ar fi intenționat să părăsească țara.

Amintim că președintele Curții de Apel Chișinău este Ion Pleșca, judecător care acționează la indicațiile oligarhului Vladimir Plahotniuc. Pleșca își păstrează funcția de președinte al Curții de Apel, chiar dacă a fost implicat în mai multe scandaluri, inclusiv în cazul vânătorii ilegale din Pădurea Domnească, unde a participat împreună cu mai mulți judecători, oameni de afaceri, care s-a încheiat cu moartea businessmanului Sorin Paciu.

ru1.md

You may also like

Comments are closed.

By