VEȘTI BUNE LA MOSCOVA // Rusia ieftineşte vodca!

vodka

Vodca rusească se va ieftini începând cu luna februarie, potrivit autorităţilor de pe piaţa de profil, măsura venind pe fondul reorientării consumatorilor către băuturile de contrabandă ca reacţie la o campanie guvernamentală pentru combatarea alcoolismului prin creşterea preţurilor, scrie Mediafax.ro

Autoritatea de reglementare a pieţei băuturilor alcoolice din Rusia a anunţat că preţul minim de retail pentru o jumătate de litru de vodcă va scădea în februarie cu 16%, la 185 ruble (3,24 dolari), transmite Bloomberg.

„Este o măsură evident populistă, în contextul în care Rusia intră într-o perioadă de criză care ar putea dura câţiva ani. Vodca din Rusia este deja cea mai scumpă din lume raportat la veniturile consumatorilor, iar salariile sunt în scădere”, a spus Vadim Drobiz, preşedintele firmei de cercetare de piaţă Ciffra.

Preţul minim pentru o jumătate de litru de vodcă a crescut în 2014 cu circa 30% faţă de anul trecut, la 220 ruble.

 Preşedintele Rusiei Vladimir Putin a declarat săptămâna trecută că preţul ridicat al băuturilor spirtoase a dus la creşterea comerţului de contrabandă, punând în dificultate planul guvernului de a combate alcoolismul.

De altfel, acesta a fost şi motivul principal pentru care autorităţile de la Moscova au abandonat anul acesta un proiect privind creşterea taxei pentru băuturile spirtoase.

Comerţul ilegal a acoperit anul trecut 55% din vânzările totale de vodcă în Rusia.

 

You may also like

Comments are closed.

By