DOSARUL ANTIFA SE RISIPEȘTE // Grigorciuc și Amerberg NU MAI SUNT ACUZAȚI de crearea grupării criminale, iar „ANTIFA” nu mai este parte a dosarului!

Mihail Amerberg
foto: newsmaker.md

Avocatul lui Grigorciuc și Amerberg, Roman Aronov, a comunicat pentru newsmaker.md că procurorii Vladislav Bobrov și Gheorghe Ciobanu au schimbat deja capetele de acuzare, iar cei doi nu mai sunt învinuiți de crearea unei grupări criminale. Potrivit lui Aronov,  acuzatorul de stat a înaintat alte învinuiri pentru cei doi. Mihail Amerberg și Pavel Grigorciuc sunt învinuiți de Organizarea dezordinilor în masă (Articolul 285 CP). Totodată, în particuluar, Amerberg este învinuit de Trafic de influență (Articolul 326, CP), iar Grigorciuc    de Violarea dreptului la libertatea întrunirilor (Articolul 184)

Grigorciuk
Pavel Grigorciuk foto: newsmaker.md

Astfel, potrivit versiunii anchetei, Amerberg și Grigorciuc ar fi pregătit dezordini în masă împreună cu un grup de specialiști din Rusia și Ucraina (arestați pe 14 noiembrie și expulzați din țară). În dosar nu se mai regăsește organizația Antifa Resist, a mai subliniat avocatul, demonstrând astfel o dată în plus că dosarul nu este decât o sperietoare a guvernării, cu care, prin intermediul media afiliate a fost creat panică în societate.

În ceea ce privește celelalte capete de acuzare, lui Amerberg i se incriminează faptul că ar fi convins-o pe soția unui figurant al dosarului METRO să păstreze arme și muniții, promițându-i în schimb că va influența prin intermediul deputatului Petrenko ca soțului acesteia să-i fie aplicată o pedeapsă mai blândă. Grigorciuc însă este învinuit de faptul că ar fi împiedicat în 2012, alături de Patrioții Moldovei și alte organizații, desfășurarea unui marș al unioniștilor la Chișinău.

Potrivit avocatului Aronov, capetele de acuzare au fost modificate pentru că ancheta nu deține probe și consideră că acesta este un semnal pozitiv pentru inculpați.

Amintim că, Judecătoria Centru a prelungit la 20 decembrie 2014, mandatele de arest ale lui Pavel Grigorciuc și Mihail Amerberg cu încă 30 de zile.

Cei doi au fost reținuți cu o lună în urmă în “DOSARUL ANTIFA” și sunt învinuiți de crearea unui grup criminal care, susțin acuzatorii de stat, urma să întreprindă acțiuni de destabilizare a situației social-politice din țară.Atât figuranții acestui dosar, cât și mai mulți analiști politici, dar și lideri de partide îl consideră o formă gravă de represiune și răfuială politică.CREDIT VIDEO: omg.mgCREDIT FOTO: newsmaker.md
Moldova24

You may also like

Comments are closed.

By