Demisia lui Bodiu tradeaza cedarea postului de premier

gandrabur

Astazi a parasit scaunul moale persoana care a stat pana acum ca un schin in gatul partenerilor europeni. Vector Bodiu a anuntat ca paraseste Cancelaria de Stat, dezamagit parca de faptul ca a lasat anterior privatul pentru postul de la Stat si nu a reusit sa faca nimic pana acum.

Demisia lui Bodiu tradeaza de fapt punerea in aplicare a Planului Filat & Co cu privire la retragerea persoanelor de incredere din Guvern si cedarea functiilor cheie celor de la PD si, probabil, comunistilor.

Marii analisti ai PLDM deja s-au expus pe faptul ca Filat ar fi bine sa puna mana pe conducerea Parlamentului, iar sefia Guvernului sa fie cedata, probabil PD-lui. Acum, cand noi credem ca nu se negociaza nimic despre crearea unei noi aliante de guvernare, pe scena politica si administrativa se intampla multe lucruri interesante. Recean si-a anuntat dorinta de a nu mai face parte din noul Guvern. Pleaca si el in privat. Acelasi anunt a fost facut de Oleg Efrim. Azi aflam ca pleaca inca un om de incredere al lui Vlad Filat. Pe scurt, se face curat din urma PLDM si se lasa fara candidati posturile care ulterior nu vor mai fi repartizare PLDM-lui. Plecarea lui Bodiu nu este altceva decat lasarea in urma a unui cabinet fara oamenii PLDM. Aceasta demisie inseamna ca vine un premier din alt partid, cu alta echipa.

Probabil in cateva zile vom deschide ochii dimineata cu o guvernare anapoda, contrara asteptarilor partenerilor europeni si americani. Se stie deja ca la Chisinau nu se vor reforme si nu se da ascultare nici europenilor si nici americanilor. Cei care au pompat bani pana acum sunt dezamagiti de faptul ca au sustinut pana acum o guvernare corupta care anunta necontenit ca este pro-europeana. Marimea stomacului unor oameni veniti in politica din business au lasat europenii din nou cu gura cascata. Ei ar putea sa ramana pana la urma doar cu Omul Iurie Leanca, iar Leanca nu va ocupa careva functii importante in stat care sa contribuie la inceperea adevaratelor reforme.

Iurie Leanca nu este refuzat doar de catre Vlad Filat & Co din PLDM. Candidatura acestuia este deja contestata si de celelalte partide care negociaza acum o alianta belicoasa. Nimenui nu este avantajos ca omul europenilor si americanilor sa se opuna intereselor meschine ale sefilor de partid.

Pana la venirea noului an au ramas cateva zile. Eu inca sper ca cele puse in gand de “liderii” partidelor sa fie spulberate de ratiune, iar Leanca sa fie desemnat premier, si sa-i fie oferita o echipa incontestabila, care sa miste Moldova din loc. De altfel, suntem sortiti pieirii.
Corneliu Gabrabur

You may also like

Comments are closed.

By