UNGUREANU // Căderea rublei și bucuria nebunilor, cum ne afectează un război străin

Criza

Cît de repede se pot sminti oamenii. Nu încetez să mă mir de aceasta. Cum dintr-un popor cu oameni cu verticalitate și onestitate ajung să fie oameni zombați, oameni care nu au minte decît atîta ca să strige că vor veni străinii și ne vor face bine în țară. Și dacă pînă nu demult străinii erau cei din est acum situația este fix aceeași doar că stăpînii îs din vest. Aceași mentalitate de vasal se prefigurează pe fețele multor conaționali de-ai mei. Vasal care știe că trebuie să fie un stăpîn și cum va dicta sstăpînul așa va juca argatul, va dicta să se bucure se va bucura, va dicta să zbiere atunci va zbiera. Iar conducerea noastră de acu este nu altceva decît domniile fanariote, oameni care și-au cumpărat de la „Poarta Otomană” dreptul de a domni pe aceste teritorii, e deajuns să facă pe placul Porții toate ceea ce va spune aceasta și în rest pot face orice, să împuște în Pădurea Domnească, să fure milioanele din BEM, să facă justiție de buzunar, să împartă și ultima piatră din aceaastă țară între ei, să lichideze pe Butmalai (înscenînd suicid) și multe multe altele.

Toate acestea se permit deoarece fanarioții de azi au spete în Poarta Otomană.

Iar ca să se simtă mai bine cei de la putere ca nu cumva să fie opinie publică potrivnică, au primit bani și fonduri ca să plătească o turmă de postaci și scribi care să facă valuri contra oricui numai nu contra puterii, să spună prin forumuri și canale TV cînd e de bucurie și cînd e de tristețe.

Astfel deja în țara noastră este absolut legal și ok să fii percheziționat la domiciliu în orice oră de zi sau noaapte, să sperie familia și să facă să moară pruncii doar că ei (КГБ-iștii și menții lui Recean) au unele suspiciuni asupra oricui din familie. Oameni buni, cei de la Usatîi sînt speriați și intimidați doar în baza la niște suspiciuni dar mai bine zis în baza unui pricaz de la șăful. Draga Filat and compania, nu mă tem de tine și potlogarii tăi cu orice zvanii și epoleți ar fi ei, știi de ce? Fiindca nu ma tem de criminalii care nu au nici o voință ci acționează după ordinele cuiva. De ce îți bați joc de poliție draga PLDM? Sînt oameni normali și foarte onești în poliție la noi, însă acum vine un trănd așaa să fie promovați mulți lingăi care vor îndeplini ordinele șefului. Deja ați omorît un prunc nenăscut, ce mai vreți dulăilor? Suspiciunile au fost temei pentru crimele voastre? Știu că îmi sînt ascultate convorbirile, ați văzut dragii mei de cîte ori am înjurat eu ceea ce faceți în țară și cu ce cuvinte dulci vorbesc de guvernarea asta a voastră? Hai veniți și mă arestați și pe mine.

Dar să revenim la tema de azi. Mulți postaci acum vor să creieze imaginea de bucurie în jurul crizei valutare care a lovit Rusia în urmaa sancțiunilor vestului. Este o scîrboșenie promovaată în masă, asta pe lîngă minciunile cu care sîntem hrăniți ca să nu vedem că noi înșine ne vom înneca în toate astea.

http://unimedia.info/stiri/foto-devalorizarea-rublei-provoaca-panica-in-societatea-rusa-85988.html

În primul rînd este neomenește, nu e moral să te bucuri de necazurile altora, fie chiar daca unii îi consideră oponenți, dușmani, monștri și alte epitete cu care este la modă să fie poreclit tot ce ține de Rusia, este o ipocrizie și o lipsă de bun simț. Chiar dacă urăște cineva pe conducerea Rusiei, asta nu înseamnă că trebuie să se bucure de necazul care afectează pe toți dar în prmul rînd pe acei mulți care nu sînt acea clasă politică ci oameni simpli caare vor să trăiască normal.

În al doilea rînd și noi sîntem afectați de-a binelea, cum Euro a cresscut de la 16,40 la 19,70 este deja o lovitură asupra economiei noastre. Sau trebuie să ne bucurăm doar pentru faptul și la noi e rău dar la ei este și mai rău? Și ni se spune clar direct și indirect că sîntem afectați de această situație.

O eventuală prăbușire economică a Rusiei doar va creștte gradul de nesiguranță în această regiune, vor dispăra odată și pentru totdeauna vechile noastre piețe, armamentul va scăpa de sub control iar multe grupări islamiste și criminale vor căpăta control la resursele naturale ceea ce le va face și mai puternice și periculoase.

Războiul dintre Occident și Rusia a lovit în primul rînd în Ucraina care de dragul ambițiilor occidentale a fost trecută prin febra maidanului și organizării unui răboi civil orchestrat din Washington. Un război străin nouă, cu care noi nu avem nici în clin nici în mînecă a făcut să fim iarăși noi acei loviți direct. Din cauza politicii de lingere de fund străin și dușmănie deschisă la comandă promovată de conducerea de la Chișinău am pierdut piața Rusiei și mulți agricultori au fost pur și simplu falimentați. Deci suferim direct din cauza unor interese străine.

Se pare că se va merge și mai departe, deja SUA a declarat Moldova, Ucraina și Georgia aliați militari non-NATO. Iar la noi, un grup de marginali politici promovează intens ideea de renunțare laa neutralitate în favoarea NATO. Toate acestea sînt părți ale unui tablou integru, acestea sînt niște mozaice care formează tabloul și cine are minte le poate aduna împreună.

http://unimedia.info/stiri/senatul-sua-a-aprobat-statutul-de-aliat-major-non-nato-pentru-moldova-85757.html

Sîntem pregătiți drept care de tun pentru interesele străine. Deja ne înarmează și ne înrăiesc zi de zi, ne povestesc minciuni care să ne sperie cum că 2-3 tineri au făcut Antifa și vroiau să ia Moldova într-o noapte și aalte prostii menite doar să semene panică și să creieze imaaginea dușmanului care vine de la răsărit, este ortodox și e prieten cu Putin, sau e ceva al de Usatîi.

Credeți că degeaba ni s-au dat Hammer-urile alea de mîna a 2-a pentru armata noastră? Ne pregătesc să fim carne de tun în războiul străin. Vă îndemn pe toți să ignorați astfel de cereri sau pavestce dacă vor veni spre mobilizare într-un război fratricid! Lasă hunta și postacii lor care le bat din palme să plece drept carne de tun.

http://unimedia.info/stiri/foto-guvernul-sua-a-donat-armatei-nationale-un-lot-de-tehnica-militara-84381.html

În încheiere aș vrea să spun că în orice situație trebuie să ne păstrăm verticalitatea și omenia, și nu ete cazul să ne bucurăm de necazurie altora sau să dansăm pe morminte. Vor veni alte vremuri și alte vor fi părerile și atunci va trebui să răspundem.

Sergiu Ungureanu 

You may also like

Comments are closed.

By