23.3 C
Chișinău
Thursday, July 29, 2021

Un vameş din regiunea transnistreană şi un poliţist de frontieră, pe banca acuzaților

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

procuratura-generala
Procuratura Generală l-a pus sub învinuire pe un colaborator al Departamentului Poliţiei de Frontieră al Ministerului Afacerilor Interne (DPF al MAI) pentru comiterea abuzului în serviciu.

Într-o altă cauză penală a fost recunoscut în calitate de învinuit şi un angajat al aşa-numitului serviciu vamal transnistrean din or.Dubăsari, în acţiunile căruia procurorii au reţinut săvîrşirea infracţiunilor de samavolnicie şi uzurpare de calităţi oficiale.

Din cele constatate în cursul urmăririi penale rezultă că, pe 25 august 2010, un cetăţean al Republicii Moldova, care se deplasa la volanul automobilului personal a fost stopat ilegal de vameşul transnistrean pe traseul din preajma satului Cocieri. Sub pretextul că bărbatul transporta produse agricole şi încalcă regulile vamale ale ”r.m.n.”, vameşul, în mod samavolnic, l-a deposedat pe acesta de automobil şi încărcătură, escortîndu-l pe teritoriul aşa-zisului serviciu vamal transnistrean din or.Dubăsari. În continuare, vameşul transnistrean i-a cerut victimei două mii de dolari şi i-a întocmit un proces verbal vizînd încălcarea presupuselor reguli vamale ale r.m.n., în baza căruia, acestuia i-a fost aplicată o amendă în mărime de 50% din costul mărfurilor cu obligarea achitării echivalentului mărfurilor transportate.

Pe 2 decembrie curent, vameşul transnistrean a fost reţinut şi audiat de autorităţile Republicii Moldova, care a recunoscut faptele încriminate. Pe moment, acesta este cercetat în stare de arest, urmînd, ca în scurt timp, procurorii să decidă asupra măsurii preventive de reprimare şi în privinţa poliţistului de frontieră, despre care se prezumă că ar fi acţionat în complicitate.

Urmărirea penală continuă.

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img