5 C
Chișinău
Friday, April 16, 2021

Un student moldovean la Harvard a obţinut Premiul Special al Prim-ministrului în exerciţiu, Iurie Leancă

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

img_2439
Cei mai buni moldoveni care îşi fac studiile peste hotare au fost premiați în cadrul Galei Studenţilor Originari din Republica Moldova. La cea de-a doua ediţie, desfășurată în această seară la Chișinău, de Premiul Special al Prim-ministrului în exerciţiu, Iurie Leancă, s-a învrednicit un tânăr moldovean care îşi face studiile de masterat în arhitectură la Harvard, SUA. În total, au fost oferite premii pentru 29 de tineri.

„Mi-am făcut şi eu studiile în străinătate, am lucrat şi eu în străinătate, dar am revenit acasă şi nu regret. Îmi doresc din tot sufletul să reveniţi acasă, dar până atunci, sunteţi bineveniţi să contribuiţi la dezvoltarea ţării de unde vă aflaţi”, li s-a adresat Iurie Leancă tinerilor care au revenit din Austria, Belgia, Olanda, Spania sau Turcia, unde îşi fac studiile, pentru a-şi ridica premiile. În total, la acest concurs şi-au depus dosarele 147 de studenţi şi absolvenţi din 26 de ţări.

Înainte de a-i înmâna premiul studentului Mircea Ene, Iurie Leancă a menţionat că a fost impresionat de CV-ul şi de scrisoarea de motivare ale acestuia.

„În scrisoarea sa de motivare, Mircea zice că arhitectura reprezintă manifestaţia fizică a unei ţări din punct de vedere economic şi cultural. Şi la urmă a zis că prin arhitectură avem şansa să schimbăm societatea, iar noi tot căutam soluţii cum să schimbăm societatea din Republica Moldova. Mircea a dat un răspuns. Pentru lucrarea de final ţi-aş propune şi o temă „Cum nu trebuie să arate arhitectura unei capitale şi a unei ţări moderne”. I-aşi propune lui Mircea poziţia de arhitect-şef al Moldovei, dar până atunci îl invităm de pe acum să se gândească la un plan de dezvoltare generală a Chişinăului, cu o abordare de sistem”, a spus Premierul în exerciţiu.

leanca
img_2394

still1227_00003

Iurie Leancă s-a învrednicit, la fel, de un premiu al Galei Studenţilor Originari din Republica Moldova. Iniţiativa a venit din partea primilor laureaţi ai concursului. Iurie Leancă le-a mulţumit tinerilor pentru iniţiativă, dar şi pentru că s-au implicat în diverse proiecte, în special în cele sociale, care au avut loc în Moldova. Premierul în exerciţiu a convenit să se întâlnească cu aceşti tineri la începutul anului viitor pentru un schimb de idei şi eventuale proiecte.

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img