Un rus din Comi se chinuie să ajungă în România. Ai noștri NU-L LASĂ

rus
Un cetățean al Federației Ruse a fost depistat de polițiștii de frontieră încercând să treacă ilegal hotarul, prin înot, în România. Cazul a fost înregistrat la data de 22 decembrie curent, în jurul orei 16.30.

Patrula Sectorului Poliţiei de Frontieră Ungheni, aflată în misiune de serviciu, a observat în apele râului Prut un bărbat care reușiseră, prin înot, să se îndepărteze de mal circa 4 metri. Fiind clare intențiile de a trece clandestin în țara vecină, operativ, patrula a intervenit cu luarea măsurilor necesare de reținere a persoanei în cauză. În timpul documentării, bărbatul nu a putut prezenta careva acte de identitate, dar s-a prezentat ca cetățean al Federației de Ruse, din regiunea Comi, în vârstă de 30 de ani. Acesta a recunoscut că intenționa să treacă în mod fraudulos frontiera din R. Moldova în România.

Din informațiile deținute la nivelul Poliției de Frontieră, tânărul ar fi la a doua tentativă de trecere ilegală a hotarului, în primul caz acesta a fost depistat în zona de competenţă a Sectorului Poliției de Frontieră Leușeni, ulterior fiind transmis Centrului de Plasament pentru străini.

În prezent, pe numele cetățeanului Federației Ruse a fost pornită cercetare penală, cu acumularea tuturor probelor, pentru stabilirea vinovăţiei şi atragere la răspundere.

You may also like

Comments are closed.

By