Un moldovean și doi ucraineni, prinși în timp ce traversau granița pe furiș (VIDEO)

frontiera
Un moldovean și doi ucraineni au fost reținuți de polițiștii de frontieră, după ce au trecut ilegal, pe jos, granița din Ucraina în Republica Moldova. Persoanele au fost depistate astăzi, în jurul orei 02.15, în zona de responsabilitate a Sectorului Poliției de Frontieră Tudora.

Astfel, în timpul exercitării misiunii de supraveghere și control a frontierei de stat, patrula Sectorului a observat, cu ajutorul dispozitivului de viziune nocturnă, pe direcția Udobnoe-Palanca, un grup de persoane. Informația a fost confirmată și de dispecerat, care, concomitent monitoriza acțiunile acestuia prin intermediul camerei de observare, instalată pentru a facilita îndeplinirea supravegherii hotarului moldo-ucrainean.

La scurt timp, polițiștii de frontieră au depistat și reținut persoanele, care nu aveau cu ei niciun act de identitate. Două dintre persoanele reținute au declarat că sunt cetățene ale Ucrainei cu vârste de 19 și 31 de ani, locuitoare ale satului Crasnaia Cosa, precum și un moldovean de 32 de ani, din satul Palanca. Persoanele au recunoscut ilegalitatea comisă, motivând că nu și-au perfectat actele de călătorie.

Cazul este în continuare cerecetat de angajații Poliției de Frontieră, conform art.362 din Codul Penal al R. Moldova privind trecerea ilegală a frontierei de stat, persoanele în cauză riscă o amendă în mărime de până la 400 unităţi convenţionale sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 150 la 200 de ore, sau cu închisoare de până la 2 ani.

You may also like

Comments are closed.

By