Un fost poliţist din Căuşeni condamnat pentru că a bătut trei persoane. Procurorii cer pedeapsă mai aspră

puscarie_rtv_54956000
Procurorii au insistat ca un fost poliţist din Căuşeni, învinuit de depăşirea atribuţiilor de serviciu, să fie pedepsit mai aspru.

Potrivit procurorilor, în octombrie 2008, deţinând funcţia de ofiţer de sector al satului Cîrnăţeni, r. Căuşeni, poliţistul l-a bătut pe un bărbat bănuit de trafic de droguri. Două zile mai devreme, poliţistul a stopat o motocicletă în aceeaşi localitate şi a lovit şoferul cu pumnii şi picioarele, pe motiv că ultimul nu s-ar fi oprit la indicaţia sa.

Într-un alt episod, acesta a fost acuzat de procurori că, în februarie 2011, aflându-se într-un bar din s. Cîrnăţeni, i-a spus unui minor să plece acasă. La refuzul minorului de a pleca, poliţistul l-a lovit de câteva ori. În urma leziunilor cauzate, minorul s-a ales cu fractura maxilarului şi comoţie cerebrală.

În anul 2013, poliţistul a fost condamnat la 3 ani închisoare cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei pe un termen de probă de 3 ani. Procurorii au contestat sentinţa, considerând-o prea blândă, iar recent, Curtea de Apel Chişinău l-a condamnat la 3 ani de detenţie, cu privarea de dreptul de a ocupa funcţii în poliţie timp de 5 ani.

Decizia este cu drept de atac la Curtea Supremă de Justiţie.

You may also like

Comments are closed.

By