Un bărbat a stropit-o pe cumnata sa cu benzină şi i-a dat foc! Poliţistul de gardă din Orhei a decis să nu intervină

interzis-politia

Procuratura din Orhei a reţinut în acţiunile poliţistului comiterea infracţiunii de neglijenţă în serviciu, soldată cu decesul unei persoane.
Cazul a avut loc pe 22 iunie 2012. Activînd în calitate de inspector operativ de serviciu al unităţii de gardă a Comisariatului de Poliţie al raionului Orhei, poliţistul a fost sesizat la telefon de o femeie precum că este agresată fizic şi ameninţată de soţul ei. Poliţistul însă, nu a reacţionat în vederea organizării deplasării la locul incidentului a grupului de urmărire penală. Drept urmare, bărbatul agresiv a stropit-o pe cumnata sa cu benzină şi i-a dat foc. Victima, în vîrstă de 20 de ani, a fost transportată de urgenţă la spitalul raional în stare de comă, unde peste o săptămînă a decedat.

În urma unei anchete de serviciu, în iulie 2012, colaboratorul de poliţie a fost eliberat din funcţie pentru că nu şi-a onorat obligaţiunile de serviciu, iar recent, acesta a fost condamnat la 4 ani închisoare cu suspendare şi privat de dreptul de a ocupa funcţii în organele MAI timp de 4 ani. Sentinţa este cu drept de atac în modul stabilit de lege.

Amintim că, acum un an, a fost condamnat şi cel care i-a dat foc cumnatei sale. Judecătoria din Orhei îi aplicase atunci o pedeapsă de 15 ani închisoare, însă procurorii au considerat sentinţa prea blîndă şi au contestat-o. Recent, Curtea de Apel a admis apelul declarat de procurori şi l-a condamnat pe bărbat la 20 de ani de detenţie.

Serviciul de presă al Procuraturii Generale

You may also like

Comments are closed.

By