Un băiat de 16 ani, condamnat pentru furt şi răpirea a două autoturisme

puscarie

Un minor din capitală a fost condamnat recent la 4 ani închisoare pentru furt în proporţii deosebit de mari şi răpirea a 2 mijloace de transport. Verdictul a fost dictat după ce procurorii au contestat la Curtea de Apel Chişinău sentinţa non-privativă de libertate, aplicată minorului de către magistraţii primei instanţe pentru comiterea celor două infracţiuni.

Potrivit Direcţiei judiciare a Procuraturii Generale, în toamna anului trecut, inculpatul (16 ani), în complicitate cu alţi trei minori, au pătruns în 4 case de locuit şi 2 apartamente din sectorul Botanica, de unde au sustras bunuri şi bijuterii din aur în valoare totală de aproximativ 303 mii lei. În continuare, bunurile furate erau amanetate, iar banii – cheltuiţi în scopuri personale.

De asemenea, procurorii au mai demonstrat că, în octombrie 2013, minorul, de comun cu complicii săi, au răpit un automobil de model ”Opel Kadett”, parcat în preajma unei case din str.Tudor Strişcă din Chişinău. După o tură cu maşina prin oraş, aceştia au accidentat-o şi au abandonat-o în preajma comunei Grătieşti. Peste două săptămîni, aceştia şi-au repetat acţiunile, răpind un autoturism de model „Volkswagen Golf”, parcat în curtea unui bloc de pe bd. Dacia din capitală, cu care s-au plimbat pînă au epuizat combustibilul din rezervor, după care l-au abandonat la o margine de drum.

Cauzele penale de învinuire a complicilor inculpatului se află pe rol în instanţa de judecată, urmînd ca şi ei să-şi afle în curînd pedepsele.

You may also like

Comments are closed.

By