Un avocat din capitală învinuit pentru că a determinat victimele să depună declaraţii mincinoase

instUn avocat din capitală, împreună cu doi complici, sunt învinuiţi de tentativă de obstrucţionare a urmăririi penale pe un caz de proxenetism.

Secţia combatere trafic de fiinţe umane a Procuraturii Generale îl învinuieşte pe avocat că, în iulie curent, reprezentând interesele unei persoane învinuite de comiterea proxenetismului, a determinat victimele, care figurau pe dosar, să-şi modifice declaraţiile în favoarea persoanei acuzate de îndemnarea la prostituţie şi înlesnirea practicării prostituţiei.

Avocatul, împreună cu rudele proxenetului, le-au promis victimelor unele avantaje, dacă acestea îşi vor schimba declaraţiile.

Astfel, conform instrucţiunilor primite de la avocat, soţia învinuitului s-a întâlnit cu victimele, pe care le-a determinat să scrie cereri cu conţinut fals către procurorul care conduce urmărirea penală, prin care să afirme că declaraţiile, făcute anterior în cadrul audierii în acea cauză, nu sunt veridice.

Actualmente, avocatul, împreună cu două rude ale învinuitului, au interdicţia de a părăsi hotarele ţării, iar procurorii au finalizat urmărirea penală şi au expediat cauza spre examinare instanţei de judecată.

Dacă vor fi găsiţi vinovaţi de cele incriminate, inculpaţii riscă pedepse de până la 5 ani de închisoare.

You may also like

Comments are closed.

By