9 C
Chișinău
Tuesday, April 20, 2021

Un avion cu 162 de persoane la bord A DISPĂRUT astăzi dimineață

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

disparut
Un avion de linie low-cost al companiei AirAsia care efectua un zbor între Surabaya (Indonezia) și Singapore a fost dat dispărut. La bord erau 162 de persoane.

Avionul decolase duminică noaptea din localitatea Turabaya din Indonezia și se îndrepta spre Singapore.

Controlorii de zbor au pierdut legătura cu avionul după aproape o oră de la decolare. Înainte ca aeronava să piardă contactul, piloţii ceruseră permisiunea de a devia de la ruta stabilită din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, potrivit unui comunicat al companiei. Avionul de tip Airbus A320 ar fi survolat în cerc marea în zona insulei pentru a evita o furtună, după care a intrat într-o zonă de turbulenţe şi s-a prăbuşit în ocean, la aproximativ 145 de kilometri de Insula indoneziană Belitung, a declarat un oficial din cadrul Agenţiei naţionale indoneziene pentru căutare şi salvare.

AirAsia Berhad (MYX: 5099) este o companie de aviatie Malaeziana low-cost, cu sediul langa Kuala Lumpur, Malaezia. Grupul AirAsia opereaza zboruri interne si internationale spre 100 de destinatii, din 22 de tari.

“Indonesia AirAsia” (AIRA.KL) este 49% detinuta de compania mama AirAsia – Malaezia.

La bordul avionului se află 138 de adulți, 16 copii și un bebeluș, informează compania Air Asia într-un comunicat. Pasagerii sunt de naționalități diferite, după cum urmează: 157 de indonezieni, 3 sud-coreeni, 1 malaezian și 1 singaporez.

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img