Timofti speră că până la convocarea Parlamentului pe 29 decembrie, partidele să finalizeze negocierile

timofti

Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a semnat astăzi, 23 decembrie, un decret privind convocarea Parlamentului, rezultat în urma scrutinului din 30 noiembrie a.c., în ziua de 29 decembrie 2014, la ora 10.00.

Decizia a fost luată de șeful statului în urma consultărilor avute cu reprezentanții partidelor parlamentare Zinaida Greceanîi (PSRM), Vlad Filat (PLDM), Artur Reșetnicov (PCRM), Marian Lupu (PD) și Mihai Ghimpu (PL), convocați astăzi de președintele țării într-o ședință ad-hoc la Reședința de stat.

”Majoritatea celor prezenți la consultări au agreat ziua de 20 decembrie. Și reprezentantul PSRM a agreat, deși a avut o părere puțin diferită. Aceste consultări au fost importante ca să se stabilească ziua pentru convocarea Parlamentului ales în urma scrutinului parlamentar. Președintele speră ca până la convocarea Parlamentului, partidele vor definitiva negocierile care să ducă la formarea unei majorități parlamentare, acest lucru urmând să fie anunțat pe 29 decembrie. Președintele așteaptă formarea coaliției indiferent care va fi aceasta și speră ca acea coaliție să fie pro-europeană”, a declarat Vlad Țurcanu, purtătorul de cuvânt al președintelui Republicii Moldova.

You may also like

Comments are closed.

By