Sute de pompieri vor lucra în REGIM DEOSEBIT de sărbători

pompieri

Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale va activa într-un regim deosebit pe parcursul sărbătorilor de iarnă. Peste 500 de angajați vor fi gata să intervină în situații de risc, iar 165 de unități de tehnică vor fi incluse în servantul de luptă. Pentru prevenirea și lichidarea consecințelor situațiilor de risc vor activa Detașamentele Căutare Salvare și echipajele SMURD.

În ajunul sărbătorilor de Crăciun şi Anul Nou, serviciul a demarat Campania de informare „SĂ NU LĂSĂM INCENDIILE SĂ NE ÎNTRISTEZE SĂRBĂTORILE”. În acest sens angajații Serviciului Situații Excepționale au efectuat evaluarea riscului de producere a incendiilor la obiectivele unde au loc manifestări în masă, agrement și aglomerări de persoane. Persoanele responsabile au fost instruite privind respectarea regulilor antiincendiare, precum şi acţiunile în cazul declanşării acestora.

Conform datelor operative ale Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale al MAI, de la începutul anului curent au avut loc 1849 incendii în urma cărora au decedat 118 persoane. Cele mai multe incendii s-au produs din cauza imprudenţei în timpul fumatului, ce s-au soldat cu 63 decedaţi şi nerespectarea normelor şi regulilor antiincendiare la exploatarea sobelor de încălzit – 25 cazuri. Graţie intensificării activităţilor de prevenire în rândul tinerei generaţii, în perioada vizată nu s-au înregistrat incendii cu decesul copiilor.

You may also like

Comments are closed.

By