STURZA: Votul pentru PSRM este sfidător și umilitor pentru mine personal

sturza

Ex-prim ministrul Republicii Moldova, Ion Sturza, continuă să comenteze rezultatele alegerilor din 30 noiembrie 2014:

Acum la rece (puțin călduț…)…

Votul pentru PSRM este sfidător și umilitor pentru mine personal. Dar și o palmă grea pe obrazul deformat al politicii moldovenești. Comuniștii, care s-au autodecimat, cu tot statalismul lor primitiv, sunt substituiți în opoziție, sper, de vasalii medievali profund antistatali ai lui Dodon &Co – veritabila coloană a cincea… Usatîi a deschis culoarul. Aceasta a fost strategia omuleților verzi urmată de multiple bombe post-electorale (BEM etc.).

Cele trei partide proeuropene sunt obligate, în timp foarte scurt, să facă o coaliție de guvernare. În poziții-cheie trebuie promovați oameni mai puțin implicați în „banditismul” instituționalizat. Nu se acceptă demagogii gen „nu mi-au dat fotolii, n-am pârghii”, nepoții au rămas pe dinafară!

Problema principală a Moldovei nu e una geostrategică! Problema este regimul transpartinic oligarhic, profund corupt și antinațional. Trebuie să urmăm admirabilul exemplu al poporului român și să ne luam țara înapoi de la ei, oligarhii antinaționali.

Cum? În câteva luni vom lansa o platformă largă civică cu denumirea „Moldova deschisa”. Nu politica va fi obiectivul nostru, ci acțiunile! Între alegeri politicul trebuie pus sub controlul riguros al societății. Nu mai putem fi umiliți și mințiți la nesfârșit de propriii guvernanți…

You may also like

Comments are closed.

By