Și-au BĂTUT JOC de un întreg efectiv militar, în plină noapte. Află ce au făcut doi ofițeri de la Bălți

armata
Procuratura militară a pornit urmărirea penală pe numele a doi ofiţeri ai Brigăzii nr.1 de Infanterie Motorizată din Bălţi pentru comiterea actelor de violenţă asupra militarilor.

Potrivit procurorilor, pe 8 decembrie 2014, după miezul nopţii, avînd misiunea menţinerii ordinii statutare în unitate, dar acţionînd în detrimentul ordinii de drept, bănuiţii au luat cinci stingătoare antiincendiare şi au pulverizat praful toxic prin majoritatea încăperilor în care se odihneau militarii în termen.

Din cauza concentraţiei mari în aer a agentului stingător au fost treziţi militarii în termen pentru aerisirea şi curăţarea încăperilor. În continuare, bănuiţii i-au stropit cu substanţă antiincendiară pe majoritatea soldaţilor adunaţi în cazarmă, iar pe doi dintre aceştia i-au bătut cu pumnii şi picioarele.

În rezultatul loviturilor primite, unul dintre militari a căzut, lovindu-se cu capul de podea, pierzîndu-şi cunoştinţa, fiind internat în Spitalul Clinic Militar cu traumatism cranio-cerebral acut închis. De asemenea, în urma inhalării prafului toxic pulverizat de către bănuiţi, au avut de suferit majoritatea militarilor aflaţi în încăperile de odihnă.

Procurorii militari investighează cazul pentru a stabili circumstanţele celor întîmplate şi a deferi justiţiei persoanele vinovate. Pentru cele incriminate de procurori, bănuiţii, în grade militare de locotenenţi, riscă o pedeapsă de pînă la 12 ani de închisoare.

You may also like

Comments are closed.

By