Şapte angajaţi ai Penitenciarului din Lipcani riscă ÎNCHISOARE

penitenciar

Șapte angajaţi ai Penitenciarului nr.2 din Lipcani vor compărea în fața instanței pentru că au torturat un deţinut. Este vorba despre şeful Penitenciarului din Lipcani, şeful serviciului regim şi supraveghere, şeful de sector al serviciului activitate educativă, precum şi 4 supraveghetori ai închisorii.

Potrivit procurorilor, în luna iunie a anului trecut, cei şapte angajaţi ai închisorii, l-au bătut pe un deţinut pe motiv că l-ar fi insultat pe şeful Penitenciarului. Colaboratorii închisorii i-au aplicat deţinutului mai multe lovituri cu pumnii şi picioarele peste diferite părţi ale corpului, cauzîndu-i, conform raportului de expertiză medico-legală, otită, echimoze, precum şi alte vătămări corporale.

Despre maltratările la care a fost supus deţinutul, procurorii au aflat din plîngerea depusă de către mama acestuia.

Pentru a asigura securitatea victimei, procurorii au dispus transferarea deţinutului, care au avut de suferit de pe urma abuzurilor administraţiei închisorii, într-un alt penitenciar pentru ispăşirea pedepsei.

Pentru comiterea acestei infracţiuni, legislaţia prevede închisoare de la 8 la 15 ani cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 10 la 15 ani.

După acest incident, şeful Penitenciarului nr.2 din Lipcani a fost transferat în funcţia de Comandant adjunct al Trupelor de Carabinieri, unde, la fel, a comis abateri de la lege, fiind acuzat de procurorii militari de comiterea abuzului de serviciu şi cauzarea de daune în proporţii considerabile intereselor instituţiei de stat şi ale victimei. După acest caz, el a fost eliberat din funcţie, amendat contravenţional cu 3 mii de lei, restituind în mod integral paguba materială.

You may also like

Comments are closed.

By