Să ajutăm o mamă care nu are cu ce îşi hrăni fetiţa de 4 luni !

Prezentatoarea TV, Lilu Ojovan face apel către toți acei care au inimă mare, pe care îi cheamă să sară în ajutorul unei mămici care nu are cu ce își hrăni fetița de 4 luni. Iată ce a postat LILU pe blogul său personal: 

sleeping-baby-facebook-cover_4927
Alaptarea este o experienţă emoţională greu de redat prin simple litere, e o trăire greu de comparat – pentru că niciun moment trăit nu i se asemuie. Sunt fericită că am fost binecuvântată să pot alăpta. Sunt unele mămici care nu pot face asta, şi mai chinuitor, sunt mămici care nici cu lapăte praf nu au cu ce îşi hrăni bebeluşii. Vreau să afalţi povestea dureroasă a unei mame care nu are bani cu, elementar, să îşi hrănească fetiţa de doar 4 luni.
T. a avut nenerocul să se îndrăgostească și mai ales să creadă într-un om care a alaungat-o din casă, cu un bebeluş din burtică.  L-a început i-a promis că o va purta pe brațe toată viața, doar să-i aducă pe lume o fetiță, că o va iubi la nesfîrșit, doar să formeze împreună cu el o famile. Dar povestea unsă cu miere a durat puţin. Bărbatul de lângă ea a ajuns să-și bată joc, să o înjosească, să o umilească pe tot parcursul sarcinii. Însărcinată în 5 luni, dat-ă afară din casă, neprimită de părinţi – T, a trecut prin momente pline de suferinţă. A fost luminată de naterea fetiţei sale. Nici părinţii T nu au venit să o vadă – pentru tatăl ei tot ce s-a întîmplat este de netăgăduit, de neacceptat, de ce-o să zică satul, lumea, de MARE RUȘINE într-un cuvînt. Cu toate că T. a fost întotdeauna foarte bună la carte, are 2 facultăți, muncea la 2 servicii, facîndu-și mîndri părinții, pînă nu demult. O ajută doar fratele ei care învață și lucrează, dar ai cărui bani se duc, toți, pe chirie. Vine iarna, însă, vin facturile.
Şi cum o năpastă nu vine una singură, fetiţa  s-a născut cu o problemă la ochi și în vară are nevoie urgentă de operație. Pînă atunci, însă, fetița suferă de o alergie severă, care n-o lasă sa doarmă nopțile. După un set întreg de analize, vizite la
medici, i s-a pus un diagnostic “costisitor”: Intoleranță la lactoză. Unica formula-lapte care i-a fost recomandată și care i-ar servi drept tratament este FRISO PEP AC, cutie de 400g care costă 360 de lei și care i-ar ajunge pentru o zi. Deci 360 de lei zilnic, fără a pune în discuție scutecele (fetița trebuie schimbată la fiecare 2 ore din cauza urinei foarte acide care-i provoaca răni), hăinuțele, unguentele și multitudinea de necesități în cazul unui copil, mai ales, atît de mic.
Haideţi să facem un bine, să fim noi marea familie de care să se bucure T împreună cu fetiţa sa. Să le arătăm că oamenii pot fi buni şi nu judecă. Că pot face fapte bune fără a aştepta ceva, pentru că atunci când ajuţi din suflet pe cineva, în primul rând te ajuţi pe tine.
Am stabilit pe duminică de la ora 5 – o întâlnire la salonul de mariaj Love Story, str. Bucuresti 90, la un ceai caldut. Acolo unde vă aştept cu drag să adunăm bani, scutece, hainuţe şi cel mai important – gînduri bune pentru ele.
sursa: LILU

You may also like

Comments are closed.

By