21.2 C
Chișinău
Monday, June 21, 2021

România // Elicopterul prăbușit la Siutghiol nu a avut defecțiuni tehnice

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Elicopterele SMURD au primit permis sa reia activitatea dupa ce accidentul de la Siutghiol a dus la oprirea zborurilor si verificarea tuturor aeronavelor, transmite Ministerul român de Interne, citat de Agerpres. Activitatea a fost reluată din Bucureşti, Târgu-Mureş, Iaşi, Galaţi, Craiova şi Arad, excepţie făcând punctul din Constanţa.

Comunicatul mai arata ca investigaţiile preliminare ale accidentului aviatic produs în data de 15.12.2014 la Siutghiol efectuate de reprezentanţii fabricanţilor Airbus Helicopters Germania şi Turbomeca Franţa, au demonstrat că nu există indicii care să suspecteze vreo cauză tehnică generatoare sau contributoare la producerea accidentului iar din punct de vedere tehnic nu există motive pentru oprirea elicopterelor EC-135 la sol.

În aceste condiţii, în cursul zilei de joi, o primă misiune a unui elicopter SMURD Bucureşti are loc în judeţul Constanţa pentru a aduce la spitalul Marie Curie din Bucureşti o fetiţă de 1 an şi 3 luni cu insuficienţă renală cronică.

Pe 15 decembrie, în conformitate cu procedurile interne, ca măsură de siguranţă, 9 elicoptere SMURD din România de tipul celui implicat în accident au fost oprite de la zbor.

Misiunile aeromedicale de tip SMURD au fost asigurate, în limita posibilităţilor, de celelalte aeronave aparţinând Inspectoratului General de Aviaţie al MAI, precum şi de alte capabilităţi asigurate de către Ministerul Apărării Naţionale.

Amintim că un elicopter SMURD cu patru persoane la bord s-a prăbuşit săptămâna trecută în Lacul Siutghiol din judeţul Constanţa. Nimeni nu a supraviețuit.

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img