REȚINERE CU FOCURI DE ARMĂ // Doi șoferi și-au abandonat mașinile și au luat-o la sănătoasa. Ce ascundeau bărbații

În ultimele 12 ore, polițiștii de frontieră au anihilat două tentative de contrabandă cu alcool peste frontiera de stat. Angajaţii Poliţiei de Frontieră au fost nevoiţi să aplice arma din dotare, deoarece persoanele implicate în acţiunile ilegale nu s-au supus somaţiilor verbale, au încercat să fugă cu unităţile de transport de la locul faptei, ca până la urmă să le abandoneze şi să dispară în direcţii diferite.

Actualmente, ofiţerii de investigaţii speciale şi cei de urmărire penală au în vizor câţiva suspecţi, cercetările continuă pentru a identifica întregul grup infracţional şi stabili circumstanţele întregii activităţi ilegale.

Primul caz a fost înregistrat ieri, în jurul orei 18.00, pe traseul Ceadîr Lunga – Valea-Perjei. Echipa mobilă a Direcţiei Regionale Sud a observat că un mijloc de transport, de model Mercedes E 512 D, înmatriculat în UTA Gagauzia, se îndrepta spre linia de frontieră, drept urmare a fost luată decizia de a fi stopat şi supus verificărilor.

Conducătorul microbuzului a observat că este monitorizat şi atunci când a fost stopat de poliţiştii de frontieră nu s-a oprit imediat, ci la o distanţă mai îndepărtată, reuşind în aşa fel să fugă într-o direcţie necunoscută, profitând de întunericul de afară şi fâşia forestieră din proximitate.

În urma verificării mijlocului de transport au fost depistate 12 recipiente de plastic a câte 200 l, 4 recipiente a câte 250 l şi un alt recipient de 1000 l, pline cu un lichid ce avea miros specific de alcool, în total 4.400 l.
alcool
alcool2
alcool4
Al doilea caz a fost semnalat aproximativ la ora 03.00, în apropiere de localitatea Valea-Perjei, la o distanta de 1 km de la linia frontierei de stat. De data aceasta, poliţiştii de frontieră au observat 2 mijloace de transport, unul de model ZIL 153, cu numere de înmatriculare transnistrene şi, respectiv, un Jeep Grand Sheroke, înmatriculat în Bulgaria, ce se îndreptau spre hotarul moldo-ucrainean, iar la o distanţă de 100 m de graniţă au virat pe un drum adiacent.

Inspectorii de frontieră s-au deplasat la fața locului, însă conducătorii celor doua autoturisme suspecte şi-au continuat drumul, ignorând somaţiile patrulei.

În rezultat, echipajul poliţiei de frontieră a început urmărirea celor 2 unităţi de transport, în special pentru a bloca deplasarea Zil-ului, Jeep-ul, însă, mereu îi tăia calea, împiedicând reţinerea, într-un final fiind trase câteva focuri de avertisment în plan vertical. Ca urmare, unitatea de transport ZIL a stopat în apropierea unei păduri, unde a reuşit să fugă bărbatul aflat la volan. Între timp, Jeep-ul a făcut cale întoarsă şi se îndrepta cu viteză sporită spre locul unde era stopat ZIL-ul. Pentru a evita riscul de a fi loviţi de autoturism, poliţiştii de frontieră au tras alte câteva focuri, dar persoana a reuşit să fugă.

În unitatea de transport au fost găsite 6 butelii goale, care emanau miros specific alcoolului, ZIL-ul a fost indisponibilizat la Sectorul Poliţiei de Frontieră Copceac pentru continuarea cercetărilor şi luarea deciziilor legale ce se impun.

You may also like

Comments are closed.

By