-0.6 C
Chișinău
Thursday, January 27, 2022

RĂFUIALA POLITICĂ CONTINUĂ // Oamenii lui Usatîi rămân întemnițați! (VIDEO)

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Curtea de Apel Chișinău a respins cererea avocatului privind inlocuirea măsurii preventive de arest a deținutului politic Cornel Moraru cu arestul la domiciliu și nepărăsirea localității. cornel moraru

Activistul partidului ”PATRIA”, Cornel Moraru, care a fost arestat într-un dosar penal fabricat în baza unei discuții telefonice, va rămâne în arest până pe 12 ianuarie 2015. Judecătorii Curții de Apel Chișinău nu au ținut cont de argumentele avocatului și lipsa de probe din partea procurorilor și au mențiunut arestul pentru 30 de zile.

”Judecătorii trebuie uneori să se uite mai atent cine stă în fața lor și pe cine privează de libertate. Am prezentat dovezi clare că nu există temei legal pentru ca Cornel Moraru să rămână în arest, departe de familia lui. Am menționat repetat că are acasă o familie fără sprijin, soția care a pierdut copilul după ce el a fost arestat și care îngrijește de un copil mic și de bunica lor bolnavă, care stă la pat. Este învinuit că a vorbit la telefon, alte probe nu există, nu au prezentat nicio dovadă concludentă. Nici Comisia Europeană și nici instanțele altor state nu ar fi aplicat o asemena măsură preventivă în baza unei discuții telefonice. Este regretabil că el încă se mai află după gratii.” – a precizat avocatul Pavel Midrigan.

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img