Putin la Adunarea Federală: Crimeea are o importanță sacră pentru Rusia

putin

”Pentru Rusia, Crimeea, vechiul Korsun, Hersones, Sevastopol au o importanță sacră la fel ca și Muntele Templului de la Ierusalim pentru cei care profesează iudaismul și islamul. Aceasta este atitudinea pe care o vom avea pentru totdeauna”, a declarat astăzi președintele rus, Vladimir Putin în timpul discursului adresat Adunării Federale a Rusiei.

De asemenea, Vladimir Putin a subliniat că „dacă pentru o serie de țări din Europa suveranitatea și mândria națională sunt concepte uitate și de lux, pentru Rusia acestea sunt condiții absolut necesare”.

Totodată, în timpul discursului său, Putin a menționat că Rusia respectă Ucraina, poporul frățesc, suveranitatea țării și este dispusă în orice moment să acorde ajutor. În același timp, Rusia nu poate să nu condamne lovitura de stat care a avut loc în Ucraina și a dus la o tragedie sângeroasă în sud-estul țării, a subliniat Vladimir Putin.

Cât privește susținerea financiară a Ucrainei, Putin a subliniat că Rusia a adus o contribuție enormă în sprijinul Ucrainei, oferind împrumuturi economice. Potrivit lui, în ultimul timp băncile rusești au investit în economia ucraineană aproximativ 25 de miliarde de dolari. Ministerul rus de Finanțe a acordat anul trecut Ucrainei un împrumut de 3 miliarde de dolari. Gazprom încă 4,5 miliarde de dolari și i-a oferit o reducere la gaz. În total este vorba despre 32,5 miliarde de dolari.

Amintim că astăzi Vladimir Putin a ținut un discurs anual adresat Adunării Federale a Rusiei.

You may also like

Comments are closed.

By