PROTESTUL SOȚIILOR ȘI COPIILOR DEȚINUȚILOR POLITICI: Nenea Pirkka, nu tăcea!

protest

Susţinătorii partidului “Patria” şi membrii familiilor activiştilor arestaţi, Nicolai Ţipovici şi Cornel Moraru, au pichetat astăzi sediul Delegaţiei Uniunii Europene în Moldova.10859801_10204570359831977_1210126181_n

Soţiile şi copii activiştilor partidului “Patria” au organizat o acţiune de protest paşnică, în tăcere, în faţa sediului Delegaţiei UE la Chişinău, în speranţa ca reprezentanţii acesteia vor lua atitudine faţă de fărădelegile care se întâmplă în Republica Moldova. În rezultatul acţiunilor în stil stalinist şi încălcând drepturile omului, poliţiştii au arestat doi activişti nevinovaţi ai partidului “Patria” – Nicolai Ţipovici şi Cornel Moraru.

“Nicolai şi Cornel, familiile vă aşteaptă acasă!”, “Papi, eu adorm cu poza ta!”, “Protejati-ne familiile!”
“Taţii noştri nu sunt infractori!”, “Nenea Pirkka, nu tăcea!” – sunt doar câteva dintre mesajele cu care au venit în faţa Delegaţiei UE, copii şi soţiile celor arestaţi, în speranţa că şeful Delegaţiei UE în Moldova, Pirkka Tapiola, îi va auzi.10841661_10204570356071883_186574358_n

“Eu îl aştept pe tata acasă şi vreau să îi transmit un mesaj: Îl iubesc foarte mult şi sper că de sărbătorile de iarnă va fi acasă şi de ziua lui la fel, care este pe 19 decembrie!” – a declarat Stas Ţipovici, fiul mai mic al lui Nicolai Ţipovici, activistul “Patria” care se află în arest de două săptămâni.”

“Acestea chiar sunt crime împotriva societăţii noastre, împotriva omenirii. În situaţia celor doi activişti reţinuţi de poliţie, care nu au făcut nimic, se poate pomeni fiecare dintre noi” – a declarat una dintre soţiile susţinătorilor lui Renato Usatîi.

“Am venit să arătăm reprezentanţilor Delegaţiei UE că noi femeile, care suntem şi mame vrem să trăim într-o ţară cu justiţie corectă, dar nu cu o justiţie controlată” – a declarat activista partidului “Patria”, Svetlana Bucikovskaia.526127_459788794037546_1970224527_n (1)

Femeile prezente la protest, au semnat o petiţie în care solicită Delegaţiei Uniunii Europene în Moldova să oprească represiunile politice împotriva activiştilor partidului “Patria”, iar celor care le-au fost fabricate dosare penale şi au fost arestaţi, să fie eliberaţi!

“Noi am aşteptat ca să iasă vreun reprezentant pentru a-i înmâna o petiţie care a fost semnată de toate mamele, surorile şi soţiile, care au venit aici în susţinerea soţiei lui Ţipovici şi a soţiei lui Moraru, care a pierdut sarcina în rezultatul fricii şi stresului care l-a suportat, asistând la percheziţiile acestea în stil “Gestapo”. Am venit să le susţinem pe ele ca mame, ca soţii, de dragul acestor copii care îşi aşteaptă taţii acasă de sărbători. Sunt prezenţi nu doar activişti, ci şi oameni simpli, care înţeleg că aşa nu se mai poate. Deocamdată niciuna dintre structurile internaţionale nu au avut o reacţie publică la ceea ce se întâmplă, care ar solicita să vadă dacă acţiunile întreprinse de Procuratură sunt corecte şi efectuate în baza legislaţiei. Am venit paşnic să cerem atitudine din partea organizaţiilor internaţionale” – a declarat una dintre reprezentantele partidului “Patria”, Elena Panuş.
“Prin tăcerea noastră vrem să le dăm de înţeles că ei nu trebuie să tacă, ei trebuie să ia o atitudine faţă de fărădelegile care se întâmplă în Republica Moldova, este vorba de cazul Ţipovici, este vorba de cazul Moraru. Am venit să le susţinem familiile şi stăm anume în faţa acestei misiuni pentru a primi o reacţie din partea lor, să soluţioneze pe căi legale şi diplomatice problema să acţioneze şi să oprească această fărădelege” – a declarat reprezentanta partidului “Patria”, Elena Griţco.

SURSA: RU1

You may also like

Comments are closed.

By