Primarul PLDM-ist al satului Lărguța, REȚINUT pentru 72 de ore

cna

Primarul satului Lărguţa din raionul Cantemir a fost reţinut astăzi de ofiţerii CNA şi procurori în cadrul unui dosar de corupţie. Alexandru Zaharia  este bănuit că ar fi pretins 200 000 de lei de la un agent economic din localitate pentru a-l favoriza la licitaţia privind înstrăinarea unui lot cu suprafaţă totală de aproximativ 6 ha.

Denunţătorul susţine că, după ce a câştigat terenul, primarul l-ar fi ameninţat că va anula licitaţia dacă nu-i va da suma asupra căreia au convenit anterior. Agentul economic s-a adresat cu o plângere la CNA, denunţând pretinderea mitei.

În acest caz a fost deschis un dosar penal pentru corupere pasivă. În cadrul acţiunilor de urmărire penală, au fost documentate discuţiile dintre cei doi, din care rezultă pretinderea unei recompense pentru licitaţia câştigată în mărime de 200 000 de lei.

Azi dimineaţă, ofiţerii CNA şi procurorii anticorupţie au documentat transmiterea a 170 000 de lei către bănuit şi l-au reţinut în flagrant. Acesta a fost escortat la CNA pentru a fi audiat în calitate de bănuit de corupere pasivă, iar acum câteva clipe a fost reţinut preventiv pentru 72 de ore.

Dacă va fi găsit vinovat, bărbatul riscă închisoare de la 7 la 15 ani cu amendă în mărime de la 8000 la 10000 unităţi convenţionale şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 10 la 15 ani.

You may also like

Comments are closed.

By