Poroșenko cere Rusiei să-și ÎNCHIDĂ frontiera și să-și RETRAGĂ trupele

porosenko

Președintele ucrainean Petro Poroșenko a cerut joi Rusiei să-și retragă trupele din estul separatist al Ucrainei și să-și închidă frontiera. Șeful statului ucrainean este convins că doar astfel se va ajunge mai rapid la o pace durabilă.

„Vă rugăm să încetați focul. Vă rugăm, eliberați ostaticii. Vă rugăm, retrageți trupele de pe teritoriul meu. Vă rugăm să închideți frontiera. Și promit că într-o săptămână, două sau trei vom avea pacea și stabilitatea în Ucraina. Este foarte simplu”, a cerut Petro Poroșenko într-o conferință de presă la Sydney cu primul ministru australian Tony Abbott, care sprijină Ucraina în acest conflict.

Atât Ucraina, cât și Occidentul acuză Rusia de implicare în conflictul din estulUcrainei, soldat cu peste 4.300 de morți în opt luni. La rândul său, Moscova afirmă că nu are nicio implicare în evenimentele care au loc în statul vecin.

„Vreau să fie clar, Ucraina nu face război doar pentru propria independență, pentru integritatea sa teritorială, Ucraina face războiul pentru libertate, democrație și pace” și „Rusia este izolată”, a subliniat Poroșenko.

De menționat că deși miercuriva fost impus un armistițiu de încetare a focului, acesta nu a fost respectat.

You may also like

Comments are closed.

By