Poroșenko a anunțat despre DEBLOCAREA livrărilor de cărbune din Rusia

carbune

Președintele Ucrainei, Piotr Poroșenko a anunțat astăzi despre deblocarea livrărilor de cărbune din Federația Rusă.

„Primele marfare au pornit astăzi spre Ucraina. Este un prim pas care va permite îmbunătățirea calității sistemului energetic”, a declarat Poroșenko.

Totodată, vicepremierul rus Dmitri Kozak a declarat că Rusia a decis să furnizeze Ucrainei 500.000 de tone de cărbune lunar pentru rezolvarea dificultăților sale energetice.

„Rusia va furniza 500.000 de tone de cărbune Ucrainei și, eventual, dacă va exista un acord suplimentar corespunzător, alte 500.000 de tone de cărbune suplimentar, adică în total 1 milion de tone de cărbune lunar cu scopul de a o ajuta să depășească problemele cu care se confruntă în sectorul energetic”, a spus Kozak.

El a ţinut să precizeze că decizia privind livrările de cărbune Ucrainei a fost adoptată de Moscova la cererea autorităților de la Kiev şi că resursele energetice vor fi livrate Ucrainei în condiții preferențiale, la prețurile interne din Rusia.

Anterior, vice-ministrul Energiei și Industriei Cărbunelui din Ucraina, Alexandr Svetelik declarase că Rusia continuă să blocheze vagoanele cu cărbune la frontieră, fără vreo explicație.

You may also like

Comments are closed.

By