Poliția recomandă: ATENȚIE SPORITĂ pe timp de ceață

ceata_43_46f21be0c1
Inspectoratul Național de Patrulare atrage atenţia conducătorilor auto să circule cu mare atenţie, să adopte o manieră preventivă de condus, să respecte regulile de circulaţie şi să adapteze permanent viteza la condiţiile meteo. Avertizarea vine ca urmare a atenţionării meteorologice de cod galben de ceaţă în perioada 16-17 decembrie.

Din cauza ceţii, care pe alocuri va reduce vizibilitatea sub 200 de metri, se va circula cu dificultate

Pentru o călătorie sigură şi pentru prevenirea accidentelor de circulaţie care ar putea surveni din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, poliția recomandă conducătorilor auto să se informeze în prealabil cu privire la condiţiile de deplasare existente pe traseul pe care urmează să îl parcurgă.

Conducătorii auto trebuie să adopte o conduită preventivă pe toată durata deplasării pe drumurile publice. Este necesar să se ruleze cu viteză redusă, adaptată permanent condiţiilor de drum, iar fiecare manevră în trafic să se facă numai după o temeinică asigurare. Pentru aceasta, oglinzile retrovizoare trebuie reglate corespunzător. În plus, folosiţi corect luminile de ceaţă!

Poliţia de patrulare mai recomandă șoferilor să respecte următoarele reguli de conduită preventivă:

- în condiţiile unui trafic aglomerat, precipitaţiile sau ceaţa pot determina apariţia unor blocaje rutiere temporare. Păstraţi-vă calmul, nu uitaţi de politeţea rutieră şi nu blocaţi intersecţiile. De asemenea, nu vă angajaţi în depăşirea unei coloane de autovehicule fără a avea o bună vizibilitate;

– utilizaţi luminile de întâlnire şi pe timpul zilei, pe toate categoriile de drumuri şi a celor de ceaţă în cazul apariţiei acestui fenomen pentru a reduce riscul producerii unor accidente din cauza neasigurării la schimbarea direcţiei de mers. Păstraţi o distanţă mai mare faţă de autovehiculele care circulă în faţă;

-curăţaţi în permanenţă farurile şi blocurile de semnalizare şi folosiţi corespunzător instalaţia de ventilaţie – climatizare!

– respectați indicaţiile inspectorilor de patrulare.

You may also like

Comments are closed.

By